De ce nu s-a intalnit premierul Dacian Ciolos cu unionistii condusi de George Simion

E.b. | 24.10.2016

Premierul Dacian Ciolos a declarat - referitor la faptul ca nu a raspuns solicitarii unionistilor, care au manifestat sambata la Bucuresti, de a se intalni cu ei - ca nu vrea sa intre in dezbateri electorale.

Pe aceeași temă

 


"Au fost destul de clari in declaratiile lor (unionistii - n.red.) ca vor discutii cu oameni politici care isi pregatesc programele de guvernare. Noi mai avem doua luni de guvernare, nu vad ce am fi putut discuta despre ceea ce ar urma sa se faca dupa aceea", a spus, luni, premierul Dacian Ciolos, intrebat de ce nu s-a intalnit cu unionistii la finalul saptamanii trecute, conform ziare.com

 

"Nu vreau sa intru in dezbateri electorale. Va reamintesc ca la Chisinau sunt alegeri prezidentiale in acest weekend, la noi se intra in campanie electorala in curand. Cred ca astfel de discutii trebuie sa aiba loc cu liderii de partide politice, exact asa cum s-a intamplat si e foarte bine asa", sustine Ciolos.


Liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, a declarat ca organizatia pe care o conduce va monitoriza in ce masura promisiunile facute de catre partide unionistilor se vor concretiza, conform News.ro.


Simion a mai spus ca Actiunea 2012 va mai organiza un miting la Bruxelles, in fata Parlamentului European, de Ziua Nationala. El a afirmat ca a obtinut angajamente din partea partidelor pentru promovarea unor proiecte punctuale in cadrul discutiilor despre o eventuala unire intre Romania si Moldova.


Liderul Platformei Unioniste spera ca Executivul care se va constitui dupa alegerile din 11 decembrie sa infiinteze un organism special care sa gestioneze relatiile cu Moldova si sa se ocupe de demersurile in favoarea unirii.

 

Cu exceptia PNL, o delegatie a Platformei a avut intalniri, duminica, 23 octombrie, cu partidele parlamentare pentru a obtine sprijin pentru cauza unionista. La capatul acestor intalniri, George Simion a anuntat ca manifestantii se vor retrage din Piata Universitatii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22