De comedie/ Tudose spune: Am aflat că naționalizăm banii universităților; Mișa: Ştire falsă

E.b. | 21.09.2017

Premierul Mihai Tudose a respins, la începutul ședinței de Guvern, informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Executivul ar intenționa să naționalizeze banii universităților.

Pe aceeași temă

 

Iar ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a transmis că este vorba despre o "știre falsă".

 

"Dimineață, am aflat că vrem să naționalizăm banii universităților. Domnule Mișa, spuneți pe această cale că, dacă un domn care candidează la o funcție de rector vrea să-și facă campanie, să-și facă la el în familie cu mesaje de genul ăsta", a spus Tudose, citat de Agerpres.

 

"Domnule prim-ministru, este o știre falsă, am discutat, o să dăm și un comunicat de presă în acest sens, au ieșit deja domnii Sorin Cîmpeanu și Mihnea Costoiu să infirme știrea, să spună că este falsă. Noi am avut discuții și cu reprezentanții universităților, cu reprezentanții Ministerului Cercetării, cu toți cei din învățământ, a fost o solicitare a dânșilor de a da posibilitatea să utilizeze o parte din bani pe o destinație pe care tot dânșii au ales-o. Deci, dânșii utilizează banii proprii acolo unde doresc, în rest este o știre falsă care dorește doar să intoxice opinia publică", a afirmat Mișa.

 

*****************

 

Potrivit unor informații apărute în presă, profesorul universitar Marian Preda de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București ar fi avertizat că Guvernul va naționaliza banii din fondurile proprii ale universităților pentru a putea plăti salariile cadrelor didactice din acest sector. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22