Decizie amânată pentru cel de al patrulea mandat de arestare pentru Sebastian Ghiță

Dora Vulcan | 12.05.2017

Decizia instanței privind cererea de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță a fost amânată pentru data de 8 iunie. Este vorba de cel de-al patrulea mandat de arestare cerut de procurori pe numele fostului deputat, de această dată în dosarul fostului cumnat al lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

În dosarul în care procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare, acesta este acuzat că ar fi pus presiune pe reprezentanţii unei companii să accepte să colaboreze cu firma cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

 

 

 

Fostul deputat are pe numele său două mandate de arestare. Ultimul, emis pe trei aprilie, pentru că ar fi cerut mită unor oameni de afaceri pentru a le facilita contracte cu statul O parte din banii primiţi ar fi fost folosiţi, spun procurorii, în campania electorală a lui Victor Ponta la prezidenţialele din 2014.

 

 

 

Sebastian Ghiţă a rămas fără imunitate după ce mandatul său de deputat a încetat în decembrie, după alegerile parlamentare.

 

 

 

Ghiţă a fost deputat între 2012 şi 2016. În acest an, el a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, însă acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel că nu a intrat în Parlament.

 

 

 

 

Sebastian Ghiţă este arestat acum în Serbia, de unde ar trebui extrădat, urmând să fie supus unei audieri preliminare de instanța supremă sârbă peste o săptămână. După ce a fugit patru luni de oamenii legii din România, fostul deputatul a fost dat de gol de fratele său cu care s-a întâlnit în Serbia. A fost oprit de poliţiştii sârbi pe stradă şi legitimat. Avea acte false de Slovenia, vorbea în engleză şi avea înfăţişarea schimbată. Fostul parlamentar a ajuns după gratii, iar autorităţile române cer extrădarea lui. Omul de afaceri este cercetat şi judecat în ţară pentru corupţie în cinci dosare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22