Deputatii au respins proiectul ce propune pierderea mandatului de primar dupa 90 zile de arest preventiv

M. B. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Deputații au respins miercuri proiectul de lege ce prevede ca mandatele primarilor arestați preventiv mai mult de 90 de zile să înceteze de drept imediat după împlinirea acestui termen, scrie Pro TV.

 

Nu au votat pentru o astfel de lege nici măcar colegii liberali ai celor doi inițiatori - Marinică Dincă și Marius Bălu.

 

Cei doi au propus modificarea Legii administrației publice locale prin adăugarea acestei prevederi în locul celei care spune că mandatul de primar încetează de drept dacă acesta este în imposibilitatea exercitării funcției mai mult de șase luni, din motive de boală, sau dacă nu-și exercită mandatul timp de 45 de zile, în mod nejustificat.

 

"Niciuna dintre ipotezele reglementate in prezent de lege nu acopera situatia care face obiectul prezentei propuneri legislative. Astfel, imposibilitatea exercitarii mandatului din cauza unei boli grave nu are legatura cu arestarea pentru mai mult de 90 de zile sau cu incarcerarea pentru o pedeapsa privativa de libertate. De asemenea, neexercitarea mandatului in mod nejustificat nu are nicio legatura cu ipoteza propusa de a fi reglementata, pentru ca o asemenea exercitare trebuie sa fie nejustificata, in timp ce reglementarea propusa este justificata de existenta unor mandate de arestare sau de incarcerare", spun inițiatorii, în fundamentarea propunerii.

Camera decizională este Senatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22