Deputatii resping posibilitatea de a renunta fara explicatii la titlul de doctor

T.d. | 25.02.2015

Pe aceeași temă

Articolele din Ordonanta de Urgenta 94/2014 privind posibilitatea ca doctorii sa renunte fara explicatii la titlul stiintific au fost eliminate de catre deputati. Parlamentarii au adoptat astfel proiectul de transformare a Ordonantei in Lege, cu amendamentele aduse de liberali in Comisia de Invatamant. Senatul este camera decizionala in acest caz.

Proiectul a fost adoptat cu 311 voturi pentru, 11 abtineri si doua voturi impotriva.

Direct vizat de Ordonanta in cauza, premierul Ponta a votat si el, declarand ca: “Am votat in sensul in care, in intelepciunea sa, Parlamentul in unanimitate si in Comisie si in Parlament a votat. Deci e foarte bine”, a spus seful Executivului, potrivit Hotnews.

Intrebat daca mai vrea sa renunte la titlul de doctor, premierul Victor Ponta a raspuns: "Pai daca nu imi mai da voie legea".

In ceea ce priveste motivul pentru care deputatii PSD au votat impotriva acestor articole care ii dadeau dreptul sa renunte la titlu, Ponta a afirmat ca au dat acest vot "pentru ca aceiasi propagandisti, dupa ce m-au certat timp de 2 ani si jumatate ca nu renunt la teza de doctorat, dupa aia m-au certat 2 luni si jumatate ca de ce renunt. Asa incat Parlamentul a decis mai intelept decat propagandistii". 

Articolele din OUG la care deputatii au renuntat:

"(7 1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.
(7 2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice".

 

In 29 decembrie, guvernul Ponta a adoptat in ultima sedinta a Executivului din 2014 Ordonanta de Urgenta nr. 94/2014 care prevede printre altele ca titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei renuntarea la titlu, fara nicio explicatie, motivatie si fara nicio repercusiune.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat atunci intr-o conferinta de presa, intrebat cate cazuri de solicitari de renuntare la un titlu s-au inregistrat: "Atata vreme cat nu exista baza legala, am cunostinte de una singura".

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22