Deputatul Matei-Adrian Dobrovie demisionează din USR pentru ca sustine referendumul

Redactia | 04.10.2018

"Sustin initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie si demisionez din USR”, a declarat deputatul USR.

Pe aceeași temă

Am votat „pentru” in Camera Deputatilor si indemn cetatenii Romaniei sa iasa la vot pe 6-7 octombrie! Aceasta initiativa civica este un exercitiu democratic util, legitim si imbucurator.

Este pentru prima data cand cetateni ai Romaniei strang peste 3 milioane de semnaturi pentru a participa la o decizie. Vointa lor nu trebuie si nu poate fi ignorata. Nu se pot interzice anumite referendumuri, doar pentru ca nu ne plac.

Democratia este puterea poporului care-si exercita suveranitatea. Ce rol mai au instrumentele democratiei, daca vocea poporului nu este ascultata?", a transmis Dobrovie intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta sustine ca definirea casatoriei ca fiind uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie nu restrange drepturile omului si nici nu este o initiativa indreptata impotriva cuiva, ci este eminamente o masura pozitiva.

"Interesul superior al copilului este sa creasca intr-o familie iubitoare, avand atat modele feminine, cat si masculine. Aceasta nu inseamna ca familiile monoparentale nu ar trebui apreciate si sustinute, ci ele trebuie sprijinite chiar mai mult decat cele in care exista doi parinti", puncteaza deputatul.

Acesta mentioneaza ca "incercarile de a confisca si de a politiza referendumul si initiativa cetateneasca sunt regretabile. Dar afirmatia ca referendumul este 'al lui Dragnea' este falsa. Comportamentul PSD-ului este ipocrit: in tara, pesedistii 'apara familia traditionala', iar la Bruxelles, europarlamentarii social-democrati voteaza cele mai progresiste rapoarte anti-familie, asa cum o face grupul S&D. Acolo sunt progresisti radicali, in tara conservatori. Trebuie sa se decida!".

Deputatul considera ca, daca PSD chiar ar fi vrut sa se organizeze referendumul pentru definirea casatoriei, ar fi facut-o demult si ca tragerile de timp repetate arata insa ca "Dragnea si compania au vrut doar sa mimeze ca sustin referendumul si sa il foloseasca drept sperietoare si ca mijloc de a distrage atentia de la atacurile asupra justitiei si deteriorarea economiei.

Insa nu poti sa te joci cu vointa a 3 milioane de cetateni si nici satergiversezila nesfarsit!".

USR este singurul partid care se opune si boicoteaza referendumul din weekend. Mai mult, fondatorul USR, Nicusor Dan, a demisionat de la sefia formatiunii in 2017 dupa ce conducerea partidului a decis prin vot sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei pentru redefiniriea familiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22