Deputatul PSD Madalin Voicu pus sub control judiciar pe cautiune de 500 de mii de lei

Vlad Toma | 18.02.2016

Procurorii DNA anunta intr-un comunicat trimis astazi ca l-au pus sub control judiciar, pe o cautiune stabilita de 500 de mii de lei, pe deputatul PSD Madalin Voicu, dupa ce plenul Camerei Deputatilor nu a incuviintat, ieri, retinerea si arestarea sa preventiva.

Pe aceeași temă

 

Cititi comunicatul DNA:

 

"În completarea comunicatului nr. 114/VIII/3 din 10 februarie 2016, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.02.2016, față de inculpatul

 

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN, deputat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: 
- trafic de influență, 
- fals în declarații, 
- spălare a banilor, 
toate în formă continuată. Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a inculpatului Voicu Mădălin Ștefan,Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN trebuie să respecte următoarele obligații: 


a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și la Secția 6 Poliție București ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și organele de politie desemnate cu supravegherea, cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organele de politie desemnate cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat
d) să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului 
e) să nu se apropie de ceilalți inculpați/alți participanți la comiterea infracțiunii și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale. 

Inculpatului Voicu Madalin Stefan i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
"

***

 

Deputații l-au salvat ieri pe Mădălin Voicu de o eventuală arestare preventivă. Au fost 158 de voturi “împotrivă” și 103 “pentru”.

 

"Am promis ca nu mai vorbesc despre acest caz si, in general, nu mai vorbesc despre Justitie in public. Voi nu vreti sa ma intelegeti. Nu stiti prin ce am trecut eu si atunci probabil ca voi facandu-va meseria credeti ca am cum sa va umplu spatiul. Va multumesc mult. Va rog sa ma intelegeti", a spus Madalin Voicu dupa vot.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22