Desi nu da "cecuri in alb", UDMR va vota guvernul Grindeanu - anunta Kelemen Hunor

Dora Vulcan | 03.01.2017

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat marti ca formatiunea sa va votat in Parlament atat programul de guvernare cat si guvernul condus de Sorin Grindeanu. Grijuliu, acesta a adaugat ca sustinerea UDMR fata de noul guvern nu reprezinta "un cec în alb".

Pe aceeași temă

 

 

 

"După o analiză a programului de guvernare, am dat un vot în unanimitate. Având un protocol de colaborare parlamentară cu coaliția de guvernare PSD-ALDE, mâine vom vota programul de guvernare, Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Acest lucru nu înseamnă că vom fi de acord cu toate proiectele guvernamentale. Pe parcursul lunilor care urmează, și noi vrem să dăm o perspectivă colaborării parlamentare prin discuții săptămânale și punctuale în ceea ce privește fiecare inițiativă guvernamentală, fiecare inițiativă legislativă, fiindcă scopul nostru este restabilirea rolului și greutății Parlamentului în ceea ce privește legiferarea și deciziile politice. Deci, nu e un cec în alb în acest moment, dar este, pentru a porni pe acest drum, un vot de încredere și vom continua discuțiile cu această coaliție în fiecare săptămână la nivelul liderilor de grup și de partide", a spus Hunor la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale UDMR, citat de Agerpres.

 

 

 

Potrivit acestuia, parlamentarii UDMR au constatat că în program de guvernare al PSD sunt "foarte multe elemente (...) identice" cu propuneri din programul electoral al Uniunii.

 

Inainte chiar de consultarile de la Cotroceni, lansate de presedintele Iohannis dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, coalitia de guvernare PSD -ALDE a semnat cu UDMR un protocol de colaborare parlamentara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22