Dezbaterea de la Justitie pe tema gratierii, patronata de Iordache, fara nici un rezultat

E.b. | 30.01.2017

Peste o suta de persoane au participat azi la dezbaterea publica pe tema controversatelor ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

 


La final, Florin Iordache, ministrul Justitiei, a anuntat ca va amenda cele doua acte normative, dar nu va renunta la ele, fara a preciza daca le transforma sau nu in proiecte de legi.

 

El a anuntat la sfarsitul consultarilor ca "nu a luat nicio decizie in ce priveste ordonantele de urgenta. Pana nu finalizez textele celor doua acte normative, nu pot sa va spun cu ce recomandare ma voi duce la Guvern".

 

In sala au fost prezenti mai multi jurnalisti, cetateni, reprezentanti ai organizatiilor pentru apararea drepturilor omului.

 

La inceputul dezbaterii, ministrul Justitiei, Florin Iordache, a dat asigurari ca violatorii si criminalii nu vor fi gratiati, conform ziare.com.

 

De asemenea, ministrul a declarat ca de ordonante nu va beneficia niciun politician.

 

Dupa circa 4 ore de dezbateri, Florin Iordache a spus ca va amenda cele doua ordonante si le va prezenta in Guvern, fara a da mai multe detalii despre continut sau forma.

 

Însa, intrebarea despre ce urmeaza ramane, deocamdata, suspendata in spatiul public, chiar daca manifestantii care au iesit ieri in marile orase ale Romaniei, aproape 100 de mii de oameni, pare ca au reusit sa-l puna pe ganduri pe Liviu Dragnea si PSD, partidul pe care-l conduce. 

 

Ministrul Iordache a anuntat la sfarsitul consultarilor ca "nu a luat nicio decizie in ce priveste ordonantele de urgenta. Pana nu finalizez textele celor doua acte normative, nu pot sa va spun cu ce recomandare ma voi duce la Guvern".

 

La consultari au participat trei categorii de persoane - reprezentantii condamnatilor pentru coruptie sau ai celor cu procese pe rol, reprezentantii societatii civile si cateva persoane fizice care au sustinut puncte de vedere mai mult sau mai putin exotice.

 

Aceasta consultare organizata de Ministerul Justitiei, patronata de ministrul Florin Iordache, a vrut sa dea senzatia ca Guvernul tine cont de dorintele oamenilor.

 

De fapt, pare a fi vorba doar despre un ragaz.   

 

 

**********

 

Aproape 100.000 de oameni au protestat duminică in Bucuresti si in peste 20 de alte orase ale tarii, dar si in strainatate, fara de incercarile Guvernului de a gratia infractori si a modifica codurile penale, masuri care nu au fost trecute in programul de guvernare, de care ar putea beneficia in primul rand politicienii corupti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22