DIICOT vrea să trimită în Anglia un anchetator care să asiste la audierea echipei Sky News

E.b. | 20.08.2016

DIICOT solicita, în cererea de comisie rogatorie legată de cazul Sky News, ca un procuror să asiste la audierea jurnalistului Stuart Ramsay, precum şi a colegilor acestuia de la de la postul Sky News, care au participat reportajul din România legat de un prezumtiv trafic de arme.

Pe aceeași temă


În acelaşi timp, se doreşte şi audierea a altor persoane, printre care ar putea fi şi cei din conducerea postului Sky News.

 

În dosarul Sky News, deschis de DIICOT, Stuart Ramsay (foto) şi alţi doi jurnalişti britanici de la postul de televiziune Sky News, care au participa la realizarea reportajul despre traficul de arme din România, sunt urmăriţi penal din data 11 august, a.c., pentru transmitere de informaţii false.  

 

DIICOT vrea să afle cine a avizat difuzarea materialului şi dacă de la Sky News au fost daţi banii pentru românii care apar în filmare, conform News.ro,  

 

De fapt, se urmăreşte lămurirea circumstanţelor în care jurnalistul Stuart Ramsay a furnizat postului de televiziune materialul în care se arată ca din România pot fi cumărate arme de război, inclusiv de către terorişti, precum şi modalitatea în care factorii de decizie de la postul Sky News au difuzat reportajul. Pentru că este posibil ca Stuart Ramsay să nu fi fost factorul decizional care a permis transmiterea pe postul de televiziune a materialului realizat în România.

 

Complicii din România ai jurnaliştilor britanici: Mihai Aurelian Szanto şi fraţii Pantics au fost arestaţi preventiv la 12 august a.c. Ei sunt acuzaţi constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la comunicarea de informaţii false. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22