Din inchisoare, Dan Voiculescu isi promoveaza cartile: “Nu ma voi opri aici!”

Tudor Despina | 12.01.2016

Aflat in central scandalului privind cartile scrise din inchisoare contra unei reduceri a pedepsei, Dan Voiculescu isi promoveaza bibliografia de dupa gratii. Mogulul are si un mesaj: “Nu ma voi opri aici!”.

Pe aceeași temă

 

Dat fiind ca opinia publica “e preocupata” de activitatea literar-stiintifica a sa, Voiculescu a tinut sa reactioneze pe blogul personal, acolo unde scrie ca “mi se reproseaza ca sunt prolific, ca am scris zece carti. Cu toata modestia, nu ma voi opri aici!”.

 

Intr-un ton ironic, mogulul tine sa multumeasca “pentru preocuparea pe care o aratati pentru lucrarile mele”, dar si pentru promovarea “nesperata” pe care o primesc cartile pe care le scrie. Mai mult, el nu considera ca a facut nimic illegal, “atata vreme cat exista o lege in vigoare”. Voiculescu tine sa isi argumenteze impulsul creator din inchisoare prin faptul ca a predat un curs de economie la ASE.

 

DNA intra pe fir

 

DNA a anuntat astazi că s-a sesizat din oficiu în privinţa suspiciunilor de favorizare a făptuitorului existente în cazul cartilor scrise în inchisori de mai multe persoane condamnate pentru coruptie. Procurorii vor ancheta toate partile implicate in acest proces, de la penitenciare, la edituri si la profesorii universitari care au dat recomandari pentru aceste carti.

 

DNA anunta într-un comunicat ca, "procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

 

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat. Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate”.

 

Voiculescu, scriitor prolific

 

Hotnews a realizat, pe baza datelor de la Ministerul Justiției, un bilanț al „lucrărilor științifice” scrise în pușcărie: aproape 200 de infractori au publicat peste 400 de carti, in ultimii trei ani. Pentru fiecare carte încadrată ca lucrare științifică pe care un deținut o scrie în timpul executării condamnăriii se scad din pedeapsă 30 de zile.

 

Cei mai prolifici au fost Dan Voiculescu si Dinel Staicu, cu câte 10 lucrari publicate de cand se afla in detentie, constată Hotnews.

 

Dan Voiculescu:

  1.     Omenirea, incotro?
  2.     Dezvoltarea economica durabila
  3.     A patra cale
  4.     Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014
  5.     Economia romaneasca
  6.     Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice
  7.     Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene
  8.     Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala
  9.     Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale
  10.     Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22