Directorul Europol: Expertiza romana in apararea cibernetica, una dintre cele mai bune din Europa

T.d. | 23.04.2015

Pe aceeași temă

Expertiza romana in domeniul apararii cibernetice este una dintre cele mai bune din Europa, a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, in cadrul unei intalniri cu ministrul de Interne Gabriel Oprea.

Intrevederea dintre cei doi oficiali europeni a punctat discutii despre progresele facute de Romania in domeniul aplicarii legi, modalitatile de aprofundare a cooperarii in combaterea criminalitatii cibernetice, dar si despre migratia ilegala dispre Africa de Nord pe Marea Mediterana, potrivit Romania Libera.

Directorul Europol a avut cuvinte de lauda pentru expertii romani care lucreaza in cadrul agentiei.

20% dintre expertii care lucreaza in domeniul apararii cibernetice sunt din Romania. Expertiza pe care ei o aduc in activitatea lor de zi cu zi in lupta impotriva acestei amenintari este extraordinara, fiind una dintre cele mai bune din Europa”, a spus Rob Wainwright.

Inaltul oficial european a facut referire si la criminalitatea cibernetica, un subiect de larg interes pe continent.

Am discutat, de asemenea, cu domnul vicepremier despre modalitatile de a intari cooperarea in combaterea criminalitatii cibernetice. Consider ca acest tip de amenintare, criminalitatea cibernetica, este unul dintre cele mai mari la adresa securitatii Uniunii Europene”, a mai spus seful Europol.

Wainwright a pledat pentru modernizarea fortelor de politie.

De asemenea, trebuie sa intarim cooperarea cu sectorul privat si trebuie sa facem modificarile legislative necesare pentru a ajuta fortele de aplicare a legii sa asigure protectia si securitatea cetatenilor”, a mai spus directorul Europol.

De cealalta parte, Gabriel Oprea a evidentiat faptul ca Bucurestiul se afla pe locul 6 in ce priveste numarul de schimburi de date realizate in sistemul de informatii Europol.

Avem asadar o cooperare permanenta si eficienta, care conduce la rezolvarea diverselor tipuri de infractiuni, care imbraca forme complexe ale crimei organizate, cum sunt traficul de droguri, infractiuni informatice sau traficul de fiinte umane”, a declarat Oprea.

Totodata, vicepremierul roman a subliniat ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar aduce beneficii certe la securitatea Uniunii Europene.

Ministerul de Interne va primi luna viitoare o delegatiei a Europol.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22