DNA Cantități mari de medicamente, unele foarte scumpe, găsite la medicii perchezitionati ieri (SURSE)

P.c. | 29.07.2015

Pe aceeași temă

Conform unor informatii aparute pe surse, procurorii DNA ar fi găsit cantități mari de medicamente, unele dintre ele destul de scumpe, la perchezițiile efectuate marți, în legătură cu dosarul de corupție in care ar fi implicati mai multi medici, relateaza Agerpres.

 

Medicamentele au fost găsite la cabinetele unor medici vizați de această anchetă a DNA. Unele medicamente erau foarte scumpe.

 

CITITI SI: DNA: Zeci de medici oncologi au beneficiat de excursii de lux plătite de firme de medicamente

 

Anchetatorii au mai găsit și documente legate de sejururile făcute de medici și care ar fi fost suportate de firme farmaceutice, în schimbul prescrierii unor medicamente mai scumpe produse sau distribuite de acestea. Procurorii au ridicat laptopuri și calculatoare care aparțin persoanelor implicate, au adăugat sursele.

 

DNA a efectuar ieri 61 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, la mai multe cabinete medicale si farmaciiMedicii implicati in acest dosar ar fi luat mita de la mai multi producatori de medicamente folosite in tratarea cancerului si de la distribuitori de aparatura medicala, facilitandu-le acestora castigarea anumitor contracte, arata surse citate de Digi 24. Zeci de medici oncologi au beneficiat de excursii la Paris sau Las Vegas plătite de firme de medicamente, primind diferite "sponsorizări" în schimbul prescrierii anumitor medicamente, au declarat marți, pentru Agerpres, surse judiciare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22