DNA deschide un nou dosar in cazul lui Gheorghe Stefan, fostul primar al orasului Piatra Neamt

P.c. | 13.05.2015

Pe aceeași temă

Gheorghe Stefan, fost primar al orasului Piatra Neamt, este cercetat de DNA intr-un nou dosar de coruptie in care este anchetat si un fost director din Posta Romana, relateaza Hotnews.

 

DNA a inceput urmarirea penala fata de Gheorghe Stefan, la data faptelor primarul municipiului Piatra Neamt si vicepresedinte al unui partid politic, pentru trafic de influenta, spalare de bani (8 acte materiale) si instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

 

"În cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic (fiind membru în biroul permanent național al partidului), pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor, și-a impus un apropiat, pe inculpatul Florin Ciobotaru Aurelian, în funcția de director general adjunct având în coordonare Direcția comercială a CN Poșta Română SA.


Ulterior, Gheorghe Ștefan și Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comercială nou înființată, controlată de acesta din urmă, să înlocuiască SC Smart Telecom Solutions SRL în relația contractuală cu CN Poșta Română SA, privind prestarea, în unitățile poștale ale companiei, de servicii de încasare electronică a facturilor prin folosirea unor terminale POS.

 

CITITI SI: Dosarul Microsoft. Inalta Curte decide definitiv plasarea lui Gheorghe Stefan in arest la domiciliu


În schimbul folosirii influenței sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru Florin Aurelian să înceteze contractele CNPR cu SC Smart Telecom Solution SRL și să le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL (pe care Marian Constantinof o controla prin interpuși), Gheorghe Ștefan i-a cerut lui Marian Constantinof să-i dea jumătate din profitul pe care l-ar fi obținut această din urmă societate comercială, în executarea contractelor încredințate.


În acest context, Gheorghe Ștefan a exercitat presiuni asupra lui Ciobotaru Florin Aurelian pentru identificarea urgentă a unor motive de încetare a contractelor dintre SC Smart Telecom Solutions SRL și CN Poșta Română. La rândul său, Florin Ciobotaru Aurelian a exercitat presiuni asupra angajaților din subordine pentru găsirea unor pretexte de încetare a contractelor amintite. Întrucât nu a găsit sprijin din partea angajaților amintiți, Florin Ciobotaru Aurelian a apelat la cunoștințele juridice ale lui Mihăilescu Cosmin Dragoș (recomandat de Marian Constantinof) pentru a-i oferi sprijin în încetarea raporturilor comerciale dintre companie și SC Smart Telecom Solutions SRL", arata procurorii DNA.

 

In dosar sunt urmariti penal si Florin Aurelian Ciobotaru, la data faptelor director general adjunct, coordonator al Directiei comerciale din CN Posta Romana SA, pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, si Marian Constantinof, om de afaceri care controla printr-un interpus Posh Telecom Solutions SRL, si Cosmin Dragos Mihailescu, ambii pentru complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

 

CITITI comunicatul integral al DNA

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22