DNA: Elena Udrea ar fi spalat bani dupa inceperea anchetei in dosarul Microsoft

P.c. | 12.03.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DNA sustin, in referatul pe baza caruia Elena Udrea a fost arestata, ca aceasta ar fi spalat 487 de mii de euro in luna februarie, dupa inceperea anchetei in dosarul Microsoft. O sesizare a Oficiului National de Combatere a Spalarii Banilor arata ca Udrea a scos bani din contul personal si i-a mutat in cel al firmei care administreaza terenul de la Nana, relateaza stiripesurse.ro

 

"Actul provenind de la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor reprezintă o sesizare, datată 13 februarie 2015. Conţinutul faptelor sesizate - ridicarea de bani din contul propriu şi transfer de bani în contul Agro Green Nana SRL, în luna februarie 2015. Suma presupus a fi spălată, aproximativ 487.000 EURO", se arată în referatul de arestare a Elenei Udrea, citat de România TV.

 

Procurorii ar considera ca banii proveneau de la unul dintre denutatorii sai, Dinu Pescariu, astfel Udrea este suspectata ca sub control judiciar fiind ea tot a incercat sa acopere urmele unei presupuse mite."Dinu Pescariu a depus un înscris în ceea ce priveşte înfiinţarea unei societăţi, Streampoint Management, cu un capital de 100 USD, prin care urma să se deruleze remiterea în tranşe a unor sume de bani (n.r. catre Elena Udrea)", se mai arată în referatul DNA.

 

CITITI SI: Elena Udrea acuza procurorii DNA de dubla masura: De ce nu sunt audiati Blaga, Berceanu, Anastase sau Videanu?

 

Potrivit referatului DNA din dosarul Microsoft, Elena Udrea și fostul ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, au disimulat mita pe care au primit-o pentru atribuirea contractului de licențe IT, prin înstrăinarea și cumpărarea mai multor imobile. Astfel ei ar fi încercat să ascundă banii obținuți ilegal. "S-a stabilit că, în perioada 2009 - 2013, Cocoş Dorin şi Udrea Elena Gabriela au înstrăinat şi respectiv au achiziţionat mai multe imobile, existând indicii în sensul că acestea au constituit una dintre modalităţile de disimulare a provenienţei sumelor de bani şi a circuitului financiar. În concluzie, prin operaţiuni de vânzare - cumpărare de bunuri imobile sau, acordarea unor împrumuturi către SC Clamari Trading Impex SRL, respectiv prin novarea creditului de 3.297.000 euro de la BRD, Udrea Elena Gabriela a efectuat operaţiuni specifice infracţiunii de spălare a banilor", arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în referatul cu propunerea de arestare a Elenei Udrea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22