DNA extinde cercetarile in cazul lui Toni Greblă, fost judecător al CCR

P.c. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

Toni Greblă, fostul judecător al Curții Constituționale a României, este audiat astazi, la DNA, in dosarul in care este cercetat. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii urmează să-i aducă la cunoștință faptul că au fost extinse cercetările în cazul său.

 

UPDATE Toni Grebla a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca in dosarul sau s-au extins cercetarile pentru ca "in campania electorala s-au mai cheltuit niste bani cu niste mese acolo". La DNA exista o singur adeclaratie a uni martor ca au fost organizate mese in comunitatile de romi, a dezvaluit  Grebla, citat de Hotnews. "Nu la solicitarea mea, scrie acolo", a precizat acesta.

"Am dorit sa am parte de o ancheta obiectiva si de o justitie independenta, care pana acum a dovedit ca e corecta si impartiala", a declarat fostul membru CCR.Toni Grebla a subliniat si ca vrea sa traiasca acum "ca un om obisnuit pentru ca am vazut ca daca ai inalte functii ai si satisfactii, dar si riscuri enorme."
 

CITITI SI: VIDEO UPDATE Toni Grebla sustine ca nu mai vrea sa detina nicio functie publica: Nu am comis niciuna din faptele care mi se imputa. Nu au aparut elemente noi in dosar

 

Sper sa am o ancheta echitabila, a declarat Toni Grebla, fost judecator al Curtii Constitutionale, inainte de a intra in sediul DNA, unde va da declaratii in dosarul in care este cercetat pentru mai multe infractiuni, inclusiv cea de trafic de influenta.

 

''După părerea mea, totul se învârte în jurul acelor celebre venituri obținute din creșterea caprelor și struților'', a spus Greblă, înainte de a intra în sediul DNA.

 

Grebla a fost reținut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de trafic de influență, în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

 

DNA a cerut în instanță ca Toni Greblă să stea în arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul că el a încercat să vândă animale (capre) de la ferma sa din județul Gorj, deși primise interdicție de a efectua acte de comerț. Pe 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru încheierea unui contract de vânzare — cumpărare, implicat fiind Toni Greblă, care a făcut demersuri pentru a înstrăina caprele către un cumpărător din Brașov.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22