DNA: Parte din banii dati in Dosarul despagubirilor ANRP au ajuns in contul Elenei Udrea. Reactia presedintei PMP

Fara Autor | 14.12.2014

Pe aceeași temă

Parte din banii din Dosarul despagubirilor umflate acordate de ANRP au ajuns in conturile mai familiei cocos, inclusiv ale Elenei Udrea, se precizeaza intr-o ordonanta a DNA prezentata in exclusivitate pe blogul lui Robert Turcescu.
 
Documentul prezentat de Robert Turcescu enumera mi multe cazuri in care fostul procuror-sef al DIICOT Alina Bica este suspectata ca a luat mita.
 
Printre acestea este amintit si Dosarul despagubirile ANRP, in care parte din sumele incasate ca despagubire sau din vanzarea actiunilor primite la fondul Proprietatea, au ajuns inclusiv in conturile Elenei Udrea, actuala preasedinta a PMP:
 
"O parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela). Tranzactiile financiare au facut obiectul unor verificari ale Oficiului National pentru Prevenirea Spalarii Banilor care au fost transmise DIICOT, coordonata de catre procurorul-sef Bica Alina Mihaela, in data de 28.05.2013.
 
In acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul ilfov, in suprafata de 4425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta, mama lui Cocos Alin si fosta sotie a lui Cocos Dorin. Pentru disimularea acestei operatiuni a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr, 646, unde in calitate de vanzator figureaza chiriac Olguta, iar in calitate de cumparatori, fiecre cu o cota de 1/2, figureaza niculae mihai Gabriel, persoana interpusa de catre Stoica Constantin Marius si popa Ana Maria, persoana interpusa de catre Bica Alina Mihaela si Mihailescu Ionut Florin", se mentioneaza in documentul DNA.
 
Foto: blogul lui Robert Turcescu
 
Udrea reactioneaza pe Facebook
 
Intr-o postare pe contul sau de Facebook, Elena Udrea sustine ca nu a intervenit niciodata, pe langa nimeni de la ANRP, in vreun caz de restituire, si sustine, mai mult, ca ar fi reclamat lucruri auzite in legatuta cu ilegalitatile de la aceasta institutie, insa i s-a spus mereu ca nu se confirma nimic:
 
"Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! In primul rand pun intrebarea daca este normal ca un astfel de document sa fie dat pentru a aparea " pe surse", unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Inca nu stim al caror Servicii. 
Pentru ca imi este amintit numele intr-o insiruire, fac urmatoarele comentarii:
- NU AM NICIO LEGATURA cu presupusa interventie la ANRP facuta
 pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian
- NICIODATA, in NICIO SITUATIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici macar nu-i cunosteam. Asa cum am precizat deja, nu am stiut ca Alina Bica, cu care eram colega in Guvern la acea data, era reprezentanta Ministerului Justitiei la ANRP.
Dar, in legatura cu anumite informatii care mi-au ajuns la urechi in acea perioada, despre posibile ilegalitati comise de Presedinta Agentiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei carora le-am reclamat mi-au spus ca ma insel, ca nu se probeaza nimic...
Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac...tic tac..
.", scrie Elena Udrea, pe Facebook.
 
 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22