DNA: Sechestru pe banii Olgutei Vasilescu, până la concurența sumei de 902.516,29 lei

Vlad Toma | 13.06.2016

Procurorii DNA au pus astazi sechestru pe 902.516,29 lei din conturile Olgutei Vasilescu, realeasa recent in functia de primar al orasului Craiova.

Pe aceeași temă

 

DNA arata ca suma pusa sub sechestru este raportată la cele trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de spălare de bani.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituțiilor bancare, deținute de inculpata VASILESCU LIA-OLGUȚA, primar al municipiului Craiova, până la concurența sumei de 902.516,29 lei, raportată la cele trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de spălare de bani, reținute în sarcina inculpatei.
 

Prin aceeași ordonanță s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani și asupra unor imobile aparținând inculpaților PREDA RADU COSMIN, administratorul public al Craiovei și POPESCU ELENA DANIELA, reprezentant al unei asociații non profit, până la concurența sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracțiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reținute în sarcina celor doi inculpați.

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare. 

Celor trei inculpați li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanței privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP."

 

Lia Olguţa Vasilescu, realeasa in functia de primar al orasului Craiova, este urmarita penal de DNA pentru luare de mită si spălare de bani. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22