Dăncilă îi dă replica lui Iohannis:În mod sigur există salarii (sic!) pentru pensii și salarii

Dora Vulcan | 23.05.2018

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns miercuri la criticile președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a întrebat public dacă mai sunt bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului.

Pe aceeași temă

 

 

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, ca răspuns la afirmațiile făcute ieri de preeșdintele Klaus Iohannis, că Guvernul are bani de salarii și pensii, transmite Digi 24 și ProTV.

 

Premierul vorbit în acest context de Pilonul II de pensii: „Uitați de el”, a spus ea. A fost o propunere a Comisie Naționale de Prognoză neagreată de Guvern, spune Dăncilă, fără să explice și cum a apărut ”propunerea” afișată pe site-ul guvernului. ”Nu pot să vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere”, a spus Dăncilă.

 

„În mod sigur există salarii (sic!)... pentru pensii și salarii. Domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu există nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii”, a mai spus premierul, fără să spună și de unde. 

 

„Pentru mine e important să duc la bun sfârșit programul de guvernare și voi face acest lucru”, a subliniat ea.

 

În ceea ce privește criticile legate de absorbția fondurilor europene, Viorica Dăncilă a spus că „domnul președinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014-2020”. „În 2016 noi nici măcar nu aveam acreditate autoritățile de management și aveam 0 absorbție fonduri europene”, a mai susținut Dăncilă.

 

„Avem 16 la sută față de media europeană de 18%. Avem proiecte”, a adăugat premierul.

 

 ”Domnul președinte poate să spună, este opinia dumnealui, dar eu vă spun realitatea, avem bani de salarii și pensii.” a precizat Viorica Dăncilă.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, marţi, Guvernului şi PSD să precizeze “clar, răspicat, cu argumente” ce au de gând cu Pilonul II de pensii şi dacă mai există bani pentru bani şi salarii până la finalul anului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22