Doi profesori din Braşov, coordonatori ai cărţilor scrise în închisoare, demisionează

Vlad Toma | 11.01.2016

Marius Moga, profesor universitar în cadrul universităţii Transilvania din Braşov si Alexandru Ionas, profesor la universitatea Spiru Haret din acelaşi oraş, ar fi demisionat din functiile detinute, în urma dezvaluirilor legate de cărţile scrise în închisori, anunţă Adevarul.

Pe aceeași temă

 

Potrivit sursei citate, la Brasov au survenit doua demisii din functie - cea a decanului de la Facultatea de Medicina - Universitatea Transilvania, prof. univ. dr. Marius Moga, care a renuntat la functia de director de departament din cadrul Facultatii, pe care o castigase in urma cu cateva saptamani.
 

O alta demisie vehiculata este cea a unui decan de la Universitatea Spiru Haret, Alexandru Ionas, fost sef al IJP Brasov.

 

Numele profesorului Marius Moga apare în lista făcută publică de ministerul Justiţiei, deoarece acesta ar fi coordonat ştiinţific cartea lui Banciu Ciprian, condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, cu titlul Expertize medico legale pentru persoanele în viaţă, apărută la Editura Napoca Star.

 

Prof. Univ. Dr. Ionas Alexandru, de la Universitatea Spiru Haret, apare in lista ministerului în postura de coordinator ştiinţific al unei cărţi scrise de Bujdoiu Nicolae Răzvan, condamnat la 5 ani şi 6 luni pentru înşelăciune. Cartea se numeşte Validarea şi eficienţa dreptului/The validity and effectiveness of law şi a fost publicată în Buletinul Universităţii Transilvania ON LINE.

 

400 de carti au fost scrise in ultimii trei ani de 200 de deţinuţi aflaţi în închisorile din România. Conform legii, pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in închisoare, detinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22