Donald Tusk: Summitul european din 12 februarie, dedicat luptei anti-teroriste

T.d. | 09.01.2015

Pe aceeași temă

Summitul programat pentru 12 februarie la Bruxelles se va concentra asupra luptei impotriva terorismului, a declarat vineri presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Reactia oficialului european vine dupa atacul terorist asupra redactiei publicatiei franceze “Charlie Hebdo”, soldat cu 12 morti”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

“Am vorbit cu președintele (francez François) Hollande ieri (joi) seară, și am intenția de a utiliza reuniunea șefilor de stat și de guvern din 12 februarie pentru a discuta răspunsul pe care UE poate să-l dea provocărilor” luptei împotriva terorismului, a declarat Tusk după o întâlnire avută la Riga cu premierul leton Laimdota Straujuma.

Teroarea a lovit Europa”, a subliniat Donald Tusk.

“Uniunea Europeană nu poate face totul, dar ea poate contribui la întărirea securității noastre”, a adăugat liderul european, amintind de introducerea mandatului de arestare european după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Trebuie să facem însă mai mult”, a mai declarat președintele Consiliului European.

Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ținta unui atac terorist, care a îndoliat întreaga Franță și a readus în dezbatere consolidarea securității europene în fața terorismului. Acest subiect se va afla pe agenda reuniunii miniștrilor de externe din UE ce va avea loc pe 19 ianuarie, la Bruxelles.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22