Dosarul a fost preluat la Parchetul General, incadrarea a fost schimbata in omor calificat

Iulian Popescu | 01.11.2015

Procurorul general Tiberiu Niţu a anunțat, sâmbătă, că ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ținând cont de numărul mare al victimelor, iar încadrarea a fost schimbată în omor calificat.

Pe aceeași temă

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, sâmbătă, preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului instanţei supreme de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

 

”Pot fi pelevate probe, specialiştii criminalişti sunt pregătiţi şi ştiu să ridice probe şi în astfel de situaţii. (...) Vorbim despre o începere de urmărire penală cu privire la faptă. În momentul în care se va putea dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la o persoană se vor stabili toate elementele, inclusiv poziţia subiectivă a acelor persoane cu privire la care se va dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale şi se va stabili forma de vinovăţie. Nu vreau să spun de pe acum că va fi cineva acuzat de omor calificat sau ucidere din culpă”, a mai spus Niţu.

 

Un incendiu devastator a izbucnit vineri noaptea la Clubul de noapte Colectiv unde se lansa un album rock și se aflau peste 400 de persoane.

Flăcările au izbucnit de la scânteile artificiilor care au aprins buretele pentru antifonare de pe un stâlp din fața scenei și apoi s-a extins fulgerător pe tavan și la pereți, zone acoperite tot cu burete care nu era tratat ignifug.

În momentul deschiderii ușii, valul de aer a declanșat un “fenomen pâlnie”, cum spun specialiștii, intensificând flăcările din interior.

Clubul nu are decât o ușă de ieșire și mulți dintre cei care au reușit să fugă de flăcări s-au rănit în busculada provocată de panică.

 

Ultima situație:

27 de tineri care au murit

146 de persoane internate

La Spitalul Floreasca sunt internați 16răniți, dintre care 14 în stare critică, intubați

3 persoane dintre cele decedate sunt încă neidentificate

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22