Dosarul Apa Nova, de la DNA, la Washington: SUA anchetează Veolia - grupul-mamă al Apa Nova

Dora Vulcan | 04.05.2017

Departamentul de Justitie al SUA și institutia de reglementare si supraveghere a pietei de capital, US Securities and Exchange Commission (SEC), investigheaza grupul francez Veolia Environnement, compania-mama a Apa Nova, pentru încălcări la legislația federală a SUA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ancheta este legata de fapte cercetate déjà de DNA în dosarul deschis in 2015, in care mai multe persoane, printre care fosti sefi ai Apa Nova (inclusiv doi francezi)  sunt urmariti penal pentru trafic de influenta, luare de mita, violarea vietii private, evaziune fiscala si spalare de bani, transmite Profit.ro, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 

Apa Nova Bucuresti este operatorul concesionar al serviciului public de apa potabila si canalizare din Capitala si este controlat in proportie de 73,69% de grupul francez Veolia, restul actiunilor fiind detinute de catre municipiul Bucuresti prin CGMB (16,31%) si Asociatia Salariatilor Apa Nova (10%).

 

 

 

"US Securities and Exchange Commission (SEC) si Departamentul de Justitie al SUA deruleaza in prezent investigatii vizand posibile incalcari ale legilor federale americane, legate de fapte care constituie subiectul investigatiei DNA. Ca parte a investigatiei sale, SEC a solicitat companiei (Veolia Environnement - n.r.) sa-i furnizeze in mod voluntar documente si informatii legate de aceste fapte. La cererea SEC, ca parte a cooperarii internationale, Autoritatea pentru Piete Financiare (institutia de supraveghere a pietei de capital din Franta  - n.r.) a facut si ea solicitari companiei, legate de asemenea de faptele care constituie subiectul investigatiei DNA, in conexiune cu propria sa investigatie asupra acestei chestiuni. Compania acorda tot sprijinul autoritatilor de investigare, in special prin furnizarea tuturor informatiilor solicitate, in acord cu legile in vigoare", se arata intr-un document recent al Veolia Environnement, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22