DOSARUL RETROCEDARILOR. VIDEO Andrei Hrebenciuc, in arest la domiciliu. Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam raman in arest preventiv. Decizia Inaltei Curti este DEFINITIVA

T.d. | 23.12.2014

Pe aceeași temă

Andrei Hrebenciuc va fi cercetat in arest la domiciliu, a decis definitiv luni Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Totusi, tatal sau, Viorel Hrebenciuc ramane in continuare in arest preventiv, alaturi de Ioan Adam si Paltin Gheorghe Sturdza, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, potrivit Hotnews.

Instanta Suprema a inlocuit, in cazul lui Andrei Hrebenciuc, masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, iar celorlalti trei inculpati le-a respins contestatiile la decizia de prelungire a arestarii preventive.Saptamana trecuta, ICCJ a decis ca Viorel si Andrei Hrebenciuc, precum si inculpatii Ioan Adam si Gheorghe Paltin Sturdza sa ramana in arest preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

"Admite propunerea de prelungire a arestarii preventive formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Brasov. Dispune prelungirea arestarii preventive a inculpatilor (...) pentru o perioada de 30 de zile, astfel: de la data de 20 decembrie 2014 pana la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Adam Ioan; de la data de 23 decembrie 2014 pana la data de 21 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatii Hrebenciuc Andrei si Sturdza Paltin Gheorghe; de la data de 28 decembrie 2014 pana la data de 26 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel", se arata in decizia instantei.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare unui teren forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

Decizia ICCJ in acest caz este definitiva.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22