Doua femei musulmane, batute pe Calea Mosilor de un grup de tineri

Vlad Toma | 01.04.2016

Doua tinere musulmane ar fi fost batute pe Calea Mosilor, de un grup de tineri, conform unui comunicat transmis de Asociatia "Surori Musulmane".

Pe aceeași temă

 

Asociatia precizeaza, in comunicatul citat, ca nu se mai face diferenta intre teroristi si musulmanii de rand. Tinerii care le-au agresat pe cele doua fete le-ar fi smuls valurile islamice si le-ar fi ranit la cap si pe maini.

 

Cititi comunicatul asociatiei:

 

"Asociatia Surori Musulmane din Romania isi arata profunda ingrijorare pentru situatia critica la care s-a ajuns in societatea romaneasca, pe fondul portretizarii eronate in media a atacurilor teroriste,nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand. 

 

Astfel, s-a ajuns ca doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de 3 baieti si 2 fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la maini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori.

 

In urma cu 3 ani, spre exemplu, aceste cazuri erau cu totul exceptionale, insa numai de la inceputul acestui an au fost semnalate 3 cazuri diferite de fete agresate, insa acesta este de departe cel mai grav. 

 

Parintii uneia dintre fete a fost sa depuna plangere la politie, dar li s-a dat de inteles ca demersurile lor ar fi cam inutile. 

 

Ne dorim ca reprezentantii mass-media sa fie mult mai responsabili atunci cand prezinta stirile, sa faca diferenta atunci cand prezinta teroristii și dorim sa facem un apel la societatea romaneasca sa nu cada in capcana violentei. 

 

Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, caci ISIS a facut mii si mii de victime in Irak si Siria inainte de a provoca atentate in Europa. 

 

Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22