Dragnea confirmă candidatura lui Tudose ca premier: Sunt convins că n-are dublă comandă

Dora Vulcan | 26.06.2017

Liviu Dragnea susține o conferință de presă și confirmă candidatura lui Mihai Tudose pentru funcția de premier, la consultările de la Cotroceni. Mihai Fifor, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, Adrian Tutuianu, Marcel Ciolacu au refuzat propunerea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declarații Dragnea și întrebări presă:

 

 A fost o discutie serioasa.  Mihai Fifor, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, Adrian Tutuianu, Marcel Ciolacu au declinat din diverse motive sa fie desemnati premier. Mihai Tudose a acceptat.

 

 

Întrebări presă:

 

 

  •  Asupra lui Tudose planeaza o suspiciune de plagiat.

Tudose a ales sa nu mearga cu procedura pana la capat, sa ajunga in instante. El nu si-a luat doctoratul pentru salariu mai mare. El a facut cerere sa-si retraga doctoratul.

 

 

  • Ce garantii aveti ca Iohannis va accepta propunerea?

Nu pot avea garantii, dar am convingerea ca presedintele vrea sa se instaleze repede noul guvern. Parerea mea e ca presedintele nu va dori ca aceasta criza sa se prelungeasca. Imi exprim speranta ca presedintele va accepta propunerea.

 

 

  • Are Tudose dubla comanda?

Codrin Stwefanescu l-a intrebat. Raspunsul a fost categoric Nu. Am vazut si despre mine ca am fost racolat de generalul Coldea in tinerea mea, ca e consilierul meu. Ce mai, de aia sunt plind e cicatrici. Eu n-am avut nici un semnal ca Mihai Tudose are dubla comanda. Nu am vazut niciodata o ezitare din partea lui cand au fost decizii importante pentru partid. As fi vazut, as fi simtit daca exista o alta comanda in afara celei politice. Convingerea mea e ca nu are dubla comanda. Cu exceptia celor 4 colegi care s-au abtinut, se pare ca nici ceilalti colegi nu cred ca Tudose are dubla comanda.

 

Dupa intamplarea cu Sorin Grindeanu, suspiciunea e mult mai mare. N-au avut incredere ca Tudose va avea un comportament 100% PSD-isti. Eu n-am vazut in toti anii vreo ezitare a lui Mihai Tudose.

 

Am primit un mesaj de la cineva foarte drag din presa care m-a intrebat daca am pistolul pus la tampla. Eu m-am saturat, de cativa ani mi se tot spune ca sunt santajat. Despre mine se stie tot. De ce sa-mi mai puna cineva pistolul la cap?

 

 

  • Tudose v-a dat vreo garantie ca va duce la bun sfarsit programuld e guvernare, dat fiind ca are zero realizari?

Da, eu am aceasta parere ca are capacitatea si determinarea sa stie mecanismele economiei, sa aiba capacitatea manageriala. Din pacate, Tudose a avut finalizate proiecte importabnte care, din pacate, au fost blocate la Guvern. Nu poate fi invinovatit.

 

 

  • De ce nu s-a votat secret?

A: Ieri m-am intalnit cu toti presedintii de filiale. Mai multi colegi au venit cu o propunere unanim acceptata: un vot secret aduce riscul unor tensiuni mari daca erau mai multe variante. Azi, cei mai multi au zis ca e nevoie de asumarea deciziei.

 

Cu Carmen Dan si ceilalti propusi am vorbit aici.

 

 

  • De ce au refuzat cei 5?

 Intrebati-i pe ei, ca ne ia prea mult timp.

 

 

 

  • Care e calendarul?

Daca presedintele face azi nominalizarea, joi seara estimam sa avem guvernul votat si poate chiar in aceeasi seara sa depuna juramantul.

 

 

  • Suspiciunea de plagiat a lui Mihai Tudose. Plagiatul e o problema de moralitate sau de integritate?

A: Nu sunt specialist in plagiate. Dar imi amintesc ca si Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, dar a fost un premier foarte bun.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22