Dragnea convoacă liderii PSD la Mamaia, iar Tudose dă raportul despre Pilonul II şi acciză

E.b. | 02.09.2017

Liderii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, se reunesc din nou, în acest weekend, pe litoral, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi în cea a grupurilor parlamentare.

Pe aceeași temă

 

 

Ei vor discuta despre priorităţile legislative ale sesiunii de toamnă, printre acestea numărându-se legea parteneriatului public-privat, cea a prevenţiei, proiectul de modificare a legilor justiţiei, precum şi Legea pensiilor. La întrunirile PSD va participa şi premierul Mihai Tudose, care le va prezenta social-democraţilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii şi cel care vizează acciza la carburanţi, conform News.ro.


Astfel, sâmbătă, la ora 10:00, va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional, urmând ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să participe, începând cu ora 12.00, la şedinţa ALDE, care va avea loc în staţiunea Mamaia. În continuare, la ora 14.00, va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare PSD, unde se vor stabili priorităţile legislative ale sesiunii de toamnă. Totodată, duminică, de la 11.00, se va desfăşura o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, la care va participa premierul Mihai Tudose, alături de o parte dintre miniştrii săi.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că va fi o toamnă cu „o bogată” activitate legislativă, în condiţiile în care urmează să fie aprobate în Parlament Legea parteneriatului public-privat, cea a prevenţiei şi proiectul de modificare a legilor justiţiei.

 

Va fi o toamnă cu activitate bogată legislativă, cu legi importante dezbăture şi aprobate în Parlament – Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenţiei, Legea prin care se înfiinţeză Fondul Severan de Dezvoltare şi Investiţii, legile justiţiei şi alte legi la care se lucrează în cadrul coaliţiei şi a Guvernului – Legea pensiilor, o lege extrem de importantă”, a spus Liviu Dragnea.

 

Referitor la propunerea ALDE de înfiinţare a Autorităţii independente de interceptare a convorbirilor, liderul PSD a spus că acest subiect va fi discutat în cadrul şedinţelor din acest weekend, în condiţiile în care ideea nu i se pare greşită. „Vom discuta despre această propunere în week-end, voi discuta cu colegii în partid, nu am automat ceva împotrivă, dar o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greşită”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

Pe agenda reuniunii CEx sunt şi nominalizarea şi aprobarea departamentelor Consiliului Naţional şi desemnarea conducerii Departamentului Naţional al Resursei Umane şi a Direcţiei de Gestiune a carierei politice din cadrul acestuia.

 

Tot în acest weekend, premierul Mihai Tudose şi o parte dintre miniştrii săi le vor prezenta social-democraţilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii, acciza pe carburanţi şi eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2018.

 

Şi liderii ALDE se reunesc, în acest weekend, în staţiunea Mamaia, unde vor avea loc şedinţele Biroului Politic Central şi ale Delegaţiei Permanente Naţionale. Întrunirile vor fi urmate de o conferinţă de presă a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care va avea loc sâmbătă, la ora 14.00. Totodată, în perioada 31 august - 03 septembrie, se desfăşoară şi Şcoala Politică de Vară a Tineretului Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), astfel că sâmbătă după-amiază va avea loc o sesiune de dezbateri, unde vor susţine discursuri politice mai mulţi reprezentanţi ai partidului, printre care Călin Popescu- Tăriceanu, deputatul Varujan Vosganian, europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedintele ALDE deputat Andrei Gerea şi ministrul Energiei Toma Petcu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22