Dragnea: Declarațiile lui Rădulescu, neavenite și periculoase. Posibilă excludere din PSD

Dora Vulcan | 15.03.2017

„Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile lui. (...) Dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par periculoase (...). Un om nu se poate juca cu aceste afirmaţii ameninţând că le foloseşte şi să aibă dreptul să poarte legal arme”, a spus Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Precizările liderului PSD vin în contextul în care deputatul PSD de Argeș Cristian Rădulescu s-a lăudat într-un interviu acordat Adevărul Live că a păstrat mitraliera AKM cu care a tras la Revoluție și că ar putea să o folosească oricând, sugerând că ar putea să o facă inclusiv împotriva celor care manifestă împotriva guvernului în Piața Victoriei și care ar trebuie goniți cu tunurile cu apă. 

 

 

„Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile lui. Mie mi se pare, dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par periculoase, nu am competenţe, nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să mai aibă acele arme. Un om nu se poate juca cu aceste afirmaţii ameninţând că le foloseşte şi să aibă dreptul să poarte legal arme”, a spus Liviu Dragnea.

 

 

O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur”, a spus Dragnea.

 

 

Întrebat dacă deputatul PSD riscă excluderea din partid, liderul social-democraților a spus că „riscă foarte multe lucruri”.

 

 

„PSD nu este de acord cu asemenea comportament”, a completat el, adăugând că nu a vorbit cu Cătălin Rădulescu de când a făcut aceste declarații.

 

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție verifică infracțiunea de tulburare a liniștii publice, după ce parlamentarul Cătălin Rădulescu a făcut declarații controversate despre protestatarii din Piața Victoriei.

 

 

 

”Am făcut mișto” de jurnaliștii de la Adevărul

 

 

Astăzi, într-o intervenție la Digi 24 deputatul PSD și-a justificat declarațiile privind mitraliera pe care are avea-o prin faptul că a vrut „să facă mișto” de cei doi jurnaliști de la Adevărul.

 

 

„Nu e nicio armă în dotare decât de vânătoare, mâine o să spun că am o bombă atomică, ca să îi prostesc iarăși pe anumiți jurnaliști, ca să meargă să vadă. Poate am vreo bombă atomică acasă. Tocmai Poliția s-a dus și a căutat acolo și a văzut că nu e nimic din ce s-a spus, e o nebunie la cap, dar e frumos că jurnaliștii mai pică și în plase de genul ăsta”, a mai spus el.

 

 

 

Tot astăzi, Asociația „21 Decembrie 1989” a cerut Parchetului punerea sub acuzare a deputatului în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

 

 

 

Rădulescu a spus în interviul acordat Adevărul ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou. Intrebat daca se gandeste sa iasa sa traga in Piata Victoriei, el spune ca o poate face oriunde vrea:

 

 

"Pot sa ies unde vreau eu. Daca ma apuca pe mine vreo nebunie, pot sa ies unde vreau eu. E dreptul meu si riscul meu si hotararea mea in momentul ala (...) Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

 

 

 

El spune ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”.

 

 

„De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”. 

  

 

El spune ca oamenii care au iesit sa protesteze in Piata Victoriei au fost scosi in strada si manipulati:

 

 

"Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan. (...) Nu poti in fiecare zi un loc sa-l transformi intr-un maidan. Sa stea ca prostii in fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au iesit pentru nicio ordonanta. Au fost scosi in strada si manipulati groaznic de cine a avut interes sa ii manipuleze. (...) Multi ies in strada la orice e dat pe Facebook si au fost adusi de la multinationale".

 

 

 

El spune, despre indemnizatia sa de revolutionar, ca este "una de doi bani, de mizerie", dar ca nu renunta la ea pentru ca este dreptul lui. Tot de ”mizerie” este și indemnizația de parlamentar: 

 

 

"Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficienta treaba in tara asta".

 

 

În ultimele luni, Cătălin Rădulescu s-a făcut remarcat de două ori: o dată când a părăsit plenul reunit al Parlamentului la discursul lui Klaus Iohannis şi a spus că preşedintele ar face bine să se ducă în ţara lui, Germania. Şi a doua oară când a organizat la Piteşti un mare miting PSD, în care a tunat şi a fulgerat la adresa DNA.

 

 

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Catalin Radulescu la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

 

interviul VIDEO, AICI

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22