Dragnea îi critică pe «răuvoitori»: Ei nu pricep că rectificarea negativă este «pozitivă»

E.b. | 12.09.2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a afirmat marţi, la Parlament, referitor la criticile PNL cu privire la rectificarea bugetară, că aceasta este pozitivă şi „făcută la vedere”, iar dacă unii au probleme cu aritmetica, este strict „problema lor”.

Pe aceeași temă

 

 

Rectificarea este pozitivă, este făcută la vedere. Dacă unii au probleme cu aritmetica, este problema lor, dar pe fond sunt mai multe... Nu am înţeles foarte bine: faptul că este o creştere economică este o greşeală? Veniturile încasate efectiv arată la ora asta că sunt venituri în plus şi ăsta este motivul principal pentru care se face o rectificare pozitivă. În general, când sunt bani în plus se face o rectificare pozitivă. Rar sunt Guverne la care plus cu plus dă minus, la noi nu este cazul”, a spus liderul PSD.

 

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a criticat marţi proiectul de rectificare bugetară anunţat săptămâna trecută de Ministerul Finanţelor, spunând că acesta scoate la iveală toate minciunile liderilor PSD şi că i se pare paradoxal ca într-o perioadă de creştere economică peste estimări, veniturile la bugetul de stat să scadă.

 

 

Şi Ponta denunţă "rectificare pouitivă"

 

"Acum, având cifrele oficiale publicate chiar de Ministerul Finanțelor, lucrurile s-au lămurit: rectificarea bugetară este negativă (bani mai puțin încasați decât s-a prevăzut și cheltuieli mai mari). Dincolo de scandal politic însă ce înseamnă acest lucru pentru România în anul 2018 /2019? Am fost deja în diverse guverne (2001-2004/ 2009/ 2012-2015/2017); am mai văzut declarații populiste, promisiuni fanteziste, ascunderea intenționată a adevărului și incompetența crasă la cei care conduceau țara. Opinia mea este că ne ducem direct spre anul 2009 — politic, economic și bugetar/ marele avantaj este că nu avem și o criză financiară la nivel mondial", a scris Victor Ponta, duminică, pe Facebook

 

USR afirmă că rectificarea bugetară făcute de Guvern ar fi trebuit să fie negativă, deoarece veniturile au scăzut, iar cheltuielile au crescut, actualul act fiind o minciună, iar Executivul condus de Mihai Tudose refuză să recunoască "incompetenţa" sa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22