Dragnea nu pare a fi sigur că Tudose îl susţine, după ce a fost pus sub acuzare de DNA

E.b. | 14.11.2017

A fost sau nu deranjat premierul Mihai Tudose de faptul că membri ai Guvernului au venit să-l susțină pe Liviu Dragnea la DNA? Nici chiar liderul PSD nu poate răspunde tranşant la această întrebare, iar, deocamdată, Tudose tace.

Pe aceeași temă

 


Liviu Dragnea a declarat că Guvernul, care este supus unor "presiuni mari", trebuie "securizat" pentru a continua implementarea programului de guvernare, fiind de părere că premierul nu trebuia să vină luni sediul DNA pentru a-l susține, având în vedere că este șeful Executivului.

 

"Azi nu am vorbit, am tot vorbit zilele trecute. Mă mai întreba cineva astăzi: premierul trebuia să vină acolo? Categoric nu, e șeful Guvernului totuși", a declarat președintele PSD, la România TV, întrebat dacă a discutat luni cu premierul Mihai Tudose, conform Agerpres.

 

După ce i s-a spus că prim-ministrul ar fi fost deranjat de faptul că membri ai Executivului au venit să-l susțină la DNA, Dragnea a replicat: "Eu nu am de unde să știu asta, noi avem suficienți adversari, de care am tot vorbit până acum, de ceva timp, nu vreau să inventăm niște adversari artificiali în interior".

 

Întrebat și dacă Mihai Tudose a luat legătură cu el luni, în contextul în care un consilier onorific al premierului, Gheorghe Piperea, și-a dat demisia din funcție după ce îi ceruse lui Liviu Dragnea să facă un astfel de gest, președintele PSD a răspuns: "Ieri am stat împreună la Congresul TSD și am discutat după aia (...) și chiar am venit până aproape de blocul unde locuiesc".

 

"Am venit împreună, m-a adus cu mașina, am coborât din mașină, am mai stat încă 20 și ceva de minute, am fumat câteva țigări împreună, am tot discutat", a spus Dragnea.

 

Referitor la faptul că poziția lui Mihai Tudose la momentul punerii sub acuzare a foștilor miniștri Sevil Shhaideh și Rovana Plumb a fost una care viza îndepărtarea acestora din Palatul Victoria, liderul social-democraților a spus: "Noi am lămurit lucrurile astea atunci și, totuși, sunt presiuni mari pe Guvern și până la urmă Guvernul este un Executiv susținut de noi, care trebuie să urmărească să se îndeplinească ceea ce ne-au aprobat oamenii prin vot și e bine să fie cât mai mult securizat".

 

"Eu am mai spus-o și o mai spun încă o dată: am preferat să devin un paratrăsnet, să mă demonizeze pe mine", a declarat Dragnea.

 

Fiind întrebat dacă premierul și membrii Guvernului sunt oameni care rezistă presiunilor de care el a făcut referire, liderul social-democraților a afirmat: "Guvernul trebuie să meargă alături de programul de guvernare".

 

"Pe mine și pe noi, ca partid, ne-a interesat ca acele măsuri să fie aplicate și sunt aplicate, încep să producă efecte, încep să-și înghită limba mulți din cei care mințeau și mint în continuare și o să facă lucrul ăsta până la sfârșitul anului și anul viitor. Asta trebuie să facă Guvernul. (...) În ceea ce privește partidul, eu am văzut în continuare nu neapărat susținere pentru că le place de mustața mea, ci susținere pentru ideea de solidaritate, frustrare și revoltă față de aceste abuzuri care nu mai pot fi acoperite. Am primit și astăzi mesaje de la oameni care erau anti-PSD, care au spus că așa ceva nu este admisibil, această escaladare a abuzurilor și aceste dezvăluiri peste dezvăluiri îi fac să se îngrozească", a mai declarat Dragnea. 

 

*************

 

DNA a anuntat ieri ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si sefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu, in legatura cu reabilitarea de drumuri judetene cu fonduri UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22