Dragnea, pas inapoi: Impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate se amana sine die

E.b. | 05.07.2017

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat ca doua propuneri din programul de guvernare care au starnit critici - impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate - nu vor fi aplicate daca vor afecta "firmele care actioneaza corect".

Pe aceeași temă

 


Sau, afirma Dragnea, daca efectele pozitive asteptate nu se concretizeaza.

 

Liviu Dragnea a confirmat ca a avut o discutie "foarte aplicata" cu premierul Tudose "si ieri, si aseara", la receptia oferita de Ambasada SUA, si ulterior, timp de "doua ore". 

Declaratiile lui Dragnea vin pe fondul informatiilor ca intre el si premier au aparut deja contradictii serioase pe marginea programului de guvernare.

 

"Exista preocupari din punctul de vedere al majoritatii parlamentare, al guvernului, ca toate companiile care lucreaza in Romania sa plateasca impozitele cinstit si la nivelul prognozat. Asta nu inseamna ca cele doua-trei posibile masuri nu pot fi discutate. Nu va fi niciun fel de masura aplicata abrupt decat dupa ce se vor face analzie si simulari in detaliu", a spus Dragnea, la Parlament, intrebat despre informatiile pe surse potrivit carora premierul Tudose nu este de acord cu aplicarea unor prevederi din programul de guvernare.

 

Acesta a sustinut ca masura impozitului pe cifra de afaceri isi propunea sa "scoata la lumina posibile transferuri de profit" dar "daca prin aceasta masura firmele care actioneaza corect ar fi afectate acea masura nu se va aplica".

 

Liviu Dragnea a afirmat ca a avut o discutie "foarte aplicata" cu premierul Tudose "si ieri, si aseara", la receptia oferita de Ambasada SUA, si ulterior, timp de "doua ore".

 

"Am vorbit si azi. Premierul nu a spus decat ceea ce a spus in ziua de investitura, si eu am spus acelasi lucru", a continuat Dragnea, inainte de a preciza: "daca ele (masurile din programul de guvernare) isi ating scopul dar creeaza defectiuni in alta parte a economiei ele nu vor fi aplicate".

 

Seful PSD a subliniat ca a discutat si cu Calin Popescu Tariceanu, si "punctele de vedere sunt aceleasi". Dragnea a dat vina pe faptul ca "au fost niste zile agitate" si pe comunicare, care "nu a fost foarte foarte buna", dar acum "lucrurile s-au lamurit, e aceeasi abordare".

 

 

 

 

In ceea ce priveste taxa de solidaritate, si aici va exista un proces de "analiza, simulare, discutii si daca efectul gandit pozitiv nu se justifica nu va fi aplicata".

 

Liviu Dragnea a sustinut ca se incearca gasirea unei "modalitati prin care toata lumea sa aiba de castigat", iar in caz contrar "nu vom aplica masuri care sa faca rau".

 

Intrebat daca o eventuala renuntare la impozitul pe cifra de afaceri si la taxa de solidaritate inseamna ca nu se aplica programul de guvernare, Dragnea a raspuns: "Nu, nu inseamna ca programul de guvernare nu a fost implementat".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22