Dragnea, pumn de fier. Serban Nicolae a pierdut sefia Comisiei juridice si pe cea a grupului

E.b. | 10.05.2017

Liderii PSD se reunesc, miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Principalul punct de pe ordinea de zi: sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Serban Nicolae a pierdut conducerea Comisiei Juridice din Senat

 

Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat, inlocuindu-l pe Serban Nicolae , au decis membrii CExN PSD, reuniti in sedinta, sustin surse politice. In plus, Mihai Fifor va prelua sefia Grupului PSD din Senat, iar deputatul Nicolae Bacalbasa, care, in timpul unui discurs sustinut in fata plenului comun al Parlamentului a folosit gesturi si cuvinte obscene, triviale, a fost suspendat pentru sase luni din PSD.

 

Robert Cazanciuc a fost ministru al Justitiei in Cabinetul Ponta, iar Mihai Fifor este presedintele Consiliului National al PSD si a fost luat in calcul pentru propunerea de premier dupa alegerile din decembrie 2016, informeaza Mediafax.

 

UPDATE  Şerban Nicolae va fi schimbat de la şefia Comisiei Juridice şi nu va mai fi nici lider de grup PSD la Senat, potrivit stiripe surse.ro.  Senatorul PSD Mihai Fifor este propunerea social-democraţilor pentru a prelua funcţia de lider de grup al senatorilor, post ocupat în prezent de Şerban Nicolae.De asemenea, Bacalbașa riscă să fie suspendat din PSD pe o perioadă de șase luni in urma iesirii grobiene de ieri din parlament.

 

Surse din conducerea PSD au declarat că se va vor propune schimbarea senatorului Şerban Nicolae de la şefia comisiei, printre numele vehiculate să preia funcţia aflându-se şi cel al fostului ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc, conform News.ro.

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a afirmat luni, la Parlament, că în CExN va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, va pleca să se apuce de pescuit ”în mod profesionist”.

 

Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a precizat liderul PSD.

 

Nu este exclus ca Șerban Nicolae să fie "decapitat" atât din funcția de președinte al Comisiei juridice din Senat, cât și din funcția de lider al senatorilor PSD.
  

 

Potrivit surselor din PSD, preşedintele Liviu Dragnea, doreşte schimbarea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice, după ce acesta nu a ţinut cont de opiniile sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie, fapt ce a generat proteste de stradă.

 

Există mai mulţi membrii ai PSD care sunt nemulţumiţi de activitatea lui Şerban Nicolae, motiv pentru care, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice, conform News.ro.

 

Printre numele vehiculate în PSD să preia şefia Comisiei juridice a Senatului se află şi cel al lui Robert Cazanciuc, unul din cei cinci social-democraţi din comisie.

 

 

 

 

Cazul Bacalbaşa 

 

 

 

 

Un alt punct de pe ordinea de zi a CExN îl constituie atitudinea deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa care, în cadrul şedinţei plenului reunit de marţi, a lansat un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

 

Şi Liviu Dragnea, a reacţionat în urma ieşirii deputatului social-democrat, spunând că va reprezenta subiect de discuţie în cadrul CExN, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

 

Da, nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică”, a afirmat Liviu Dragnea, preşedintelele PSD.

 

Chestionat dacă Nicolae Bacalbaşa va fi sancţionat, liderul PSD a spus că această chestiune va fi stabilită în CExN. „Nu ştiu, vom discuta, dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e-n regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membrii de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a conchis Liviu Dragnea.

În şedinţa  CExN se va discuta  şi despre alegerile locale parţiale din 11 iunie, care constituie un subiect „important” pentru partid. 

 

 

 

Dragnea vrea să pună piciorul în prag

 

 

 

 

Un alt subiect important ar fi legat de Legea grațierii, dar și Legea răspunderii magistraților. Ambele se află în Senat și este nevoie de o decizie politică asumată pentru a se decide cum se merge mai departe.

 

De asemenea, liderii PSD trebuie să decidă ce vor face cu comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009. Până acum s-a tot tras de timp, dar este foarte probabil că în această ședință se ia decizia politică.

 

Surse din PSD susţin că în această ședință, spre deosebire de altele, Dragnea va pune piciorul în prag. Evenimentele din ultima perioadă arată că liderul PSD a scăpat oarecum frâiele din mână și acesta vrea să lanseze un avertisment cât se poate de tranșant pentru toți liderii PSD că nu va mai tolera ieșirile în decor, conform stiripesurse.ro.


  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22