Dragnea: România să se gândească serios să mute ambasada noastră din Israel în Ierusalim

E.b. | 22.12.2017

Autorităţile române ar trebui să se gândească serios să mute Ambasada României în Israel la Ierusalim, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Pe aceeași temă

 

"Eu vă spun care este punctul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice, toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorul şi personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. (...) Să ne gândim serios ca Ambasada României în Israel să fie mutată în Ierusalim", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat, la Parlament, cum ar trebui să se poziţioneze ţara noastră în subiectul Ierusalim, conform Agerpres.

 

Întrebat dacă acest lucru ar însemna că România este de acord cu mutarea capitalei Israelului la Ierusalim şi dacă a vorbit cu şeful statului, Klaus Iohannis, şi cu ceilalţi lideri pe acest subiect, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus: "Nu am vorbit cu nimeni, mă întrebaţi şi vă spun care este punctul meu de vedere".

 

Romania s-a abtinut la votul pe rezolutia din cadrul Adunarii Generale a ONU prin care s-a condamnat decizia Administratiei Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim.

 

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi - cu o larga majoritate - o rezolutie prin care condamna recunoasterea de catre Washingon a Ierusalimului drept capitala a Israelului, relateaza AFP.  

 

Dintre cele 193 de tari membre ONU, 128 au votat rezolutia care condamna decizia anuntata pe 6 decembrie de catre Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrara pozitiei traditionale americane si consensului comunitatii internationale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22