Dragnea vrea sa faca regulile si la Cotroceni: ceremonie de investire sobra, fara sampanie

Dora Vulcan | 30.12.2016

Pentru a nu mai lasa niciun dubiu asupra eficientei sale si pentru a face poza aferenta, Liviu Dragnea spune ca la Cotroceni si-ar dori o ceremonie de depunere a jurământului “simplă, sobră şi eficientă”, şi nu “cu şampanie”, deoarece noii miniştri trebuie să meargă repede la Palatul Victoria unde va avea loc prima şedinţă de Guvern. Ca si cum ar fi fost vreun risc ca Iohannis sa incinga vreo paranghelie. Dincolo de faptul ca Dragnea nu conduce guvernul, nu face parte din guvern si atunci "dorintele" sale tind sa aiba mai degraba caracterul unei veritabile reverii.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

“Administraţia Prezidenţială va organiza ceremonia respectivă. Eu mi-aş dori şi i-am spus şi domnului prim-ministru desemnat că nu este cazul de şampanie sau de alte lucruri. Aş vrea o procedură simplă, sobră, eficientă, pentru că oamenii trebuie să meargă repede la Guvern penru că au prima şedinţă de Guvern în acea noapte”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro, cu privire la ceremonia de depunere a jurământului.   

 

 

 

Nu este singurul semnal de forta pe care l-a dat Dragnea la conferinta de dupa desemnarea lui Grindeanu de catre presedintele Klaus Iohannis. 

 

  • Dragnea s-a ofuscat si a avut o reactie infantil-bosumflata cand un jurnalist a insistat ca, la o intrebare legata de structura guvernului, sa raspunda viitorul premier si nu el,
  • l-a lasat pe Grindeanu fara microfon, in conferinta comuna de presa, dupa ce s-a asigurat ca are el unul si partenerul de coaliţie, Tăriceanu
  • inclusiv calendarul instalarii viitorului guvern l-a anuntat tot el.

 

Toate acestea nu sunt menite a confirma evidenta, pentru ca nu se mai indoieste nimeni ca Grindeanu va fi marioneta lui Dragnea - dincolo chiar de declaratiile de obedienta absoluta pe care Grindeanu le-a facut deja si care exced cu mult cadrul subordonarii politice intre guvern si partidul care da prim-ministrul -  ci sunt menite a ne arata ca Dragnea vrea sa se asigure ca stim asta, ca mesajul sau de forta si de putere este unul asumat. Ca al unui adevarat vataf.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22