Dragnea: Vrem sa ramanem la guvernare. Nu vrem alegeri anticipate. UNPR vrea in Guvern

Tudor Despina | 04.11.2015

Dupa ce a anuntat ca isi depune mandatul de premier, Victor Ponta il va propune pentru interimatul la Palatul Victoria pe ministrul Apararii Mircea Dusa. “Ii voi face propunerea presedintelui Iohannis”, a spus el in aceasta dupa-amiaza.

Pe aceeași temă

 

In aceasta dupa-amiaza, Victor Ponta a venit si cu un nume pentru interimatul la Palatul Victoria: ministru demisionar al Apararii Mircea Dusa. “Voi face propunerea catre presedintele Iohannis”, a spus premierul demisionar.

 

Liviu Dragnea, insa, e evaziv cu privire la un nume pentru un nou premier: “Vom tine cont de asteptarile din societate, insa trebuie cumpatare. Vom discuta la Palatul Cotroceni cu presedintele Iohannis. Vreau sa respect regulile Constitutionale, nu il anunt pe presedinte prin presa”.

 

Liderul social-democratilor a adaugat ca PSD nu agreeaza ideea de alegeri anticipate lansata de liberali: “Ar insemna sa avem un guvern instabil cu un premier interimar, iar un guvern instabil nu poate tine lucrurile sub control. Vrem sa ramanem la guvernare pana in 2016, vrem sa ducem lucrurile la bun sfarsit”.

 

"Va fi foarte greu sa propunem si sa sustinem un premier om politic", a afirmat Dragnea.

 

"Am stablit azi in coalitie ca, dupa ce primul ministru va transmite la Cotroceni demisia si propunerea ca Dusa sa fie interimar, vom astepta chemarea la Cotroceni. Vom merge cu o propunere de prim-ministru, care speram sa fie acceptata si sa aiba sustinere in Parlament. Vom face o propunere care sa tina cont de evolutia si dinamica din societate", a continuat liderul social-democrat.

 

In ce priveste viitorul UNPR in coalitia de guvernare, Dragnea a raspuns: "Coalitia la aceasta ora este stabila, dar vom face o propunere care speram sa fie acceptata de presedinte si care sa stranga o majoritate in Parlament (...) nu o sa facem o propunere care sa nu aiba o sustinere in Parlament (...) am stabilit ca in momentul in care vom primi invitatia la Cotroceni ne vom intalni si voi face cunoscuta propunerea mea (...) Nu am avut o discutie in amanunt despre cum va fi format noul guvern, pentru ca asteptam sa ne cheme presedintele. Avem majoritate in Parlament la aceasta ora".

 

Prezent si el la Palatul Parlamentului, vicepremierul demisionar Gabriel Oprea a spus ca el, personal, nu va face parte dintr-un viitor Cabinet, insa UNPR vrea sa participe in viitoarea guvernare.

 

In aceasta dimineata, presa vorbea despre faptul ca Liviu Dragnea si Valeriu Dragnea i-au cerut demisia premierului Ponta dupa ce zeci de mii de oameni au iesit in strada, in seara zilei de marti, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara.

 

Manifestatiile de strada sunt fundamentate pe mai multe nemultumiri ale strazii, insa flama care a scos oamenii din case a fost dramaticul incendiu de la clubul Colectiv, de vineri seara, in urma caruia au ramas zeci de morti si sute de raniti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22