După ce l-a bătut pe Goţiu,Palada cere opinia Senatului faţă de «jignirile» parlamentarului

E.b. | 23.10.2017

Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, solicită Senatului un punct de vedere referitor la ”exercitarea atribuţiilor de serviciu” de către Mihai Goţiu.

Pe aceeași temă

 

 

Palada îl acuză pe Goţiu că i-a prejudiciat dreptul la imagine. Solicitarea lui Palada vine după ce acesta l-a agresat pe Goţiu într-o emisiune la B1 TV.

 

Senatorul Mihai Goţiu înţelege să mă insulte folosind în repetate rânduri cuvinte precum ”mincinos”, ”nesimţit”, ”o nesimţire totală” la adresa subsemnatului (...) În calitatea sa de invitat în această emisiune (de la B1 TV) alături de Vlad Nistor – vicepreşedinte PNL şi subsemnatul, sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goţiu face o serie de afirmaţii jignitoare la adresa subsemnatului, de natura a-mi prejudicia dreptul la imagine şi reputaţie, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual”, a scris Mirel Palada într-o solicitare adresată Biroului Permanent al Senatului, conform News.ro.

 

Fostul purtător de cuvânt al Guvenului Ponta cere Senatului un punct de vedere cu privire la exercitarea de către Goţiu a atribuţiilor de serviciu.

 

Având în vedere că acest comportament şi discurs jignitor emană de la un senator în Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetăţean, vă solicit respectuos să apreciaţi dacă prin prezenţa sa în calitate de invitat în emisiunea Tal B1 şi din prisma comportamentului său se poate considera că senatorul Mihai Goţiu a acţionat sau nu în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii. Faţă de cele de mai sus, vă rog să ne prezentaţi un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, a slicitat Palada conducerii Senatului.
 

 

Plângere penală împotriva lui Palada

 

În luna septembrie, Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici într-o emisiune la B1 TV, care au culminat cu agresarea fizică a senatorului USR de către fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

 

În urma incidentului, Goţiu a depus o plângere penală împotriva lui Palada.
 

Pe 5 octombrie, Goţiu a anunţat că şi-a ridicat certificatul medico-legal şi că nu renunţă la plângerea penală făcută împotriva fostului purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. El a spus că va ajunge curând la Parchet, urmând ca procurorii să înceapă urmărirea penală.

 

Momentul în care Palada l-a agresat pe Goţiu

 

 

După ce l-a agresta pe senatorul Mihai Gotiu, Mirel Palada propunea "o dezbatere publica privind rolul violentei in viata publica.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22