După ce, în campanie, a promis eliminarea taxelor, Dragnea cere Guvernului să le păstreze

E.b. | 13.12.2016

Guvernul Cioloș a decis amânarea cu un an a modificărilor Codului Fiscal, în sensul scăderii TVA, eliminării taxei pe stâlp și a supraccizei pe carburanți. Măsurile au fost cerute de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, într-o discuție telefonică cu premierul Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

 

Culmea, solicitarea de amânare a tăierii taxelor vine după ce, legat de planurile de guvernare ale PSD, Liviu Dragnea anunța că intenționează să elimine peste 100 de taxe și să reducă TVA-ul la 18% din 2018. Iată că nici nu a preluat puterea  şi PSD s-a răzgândit.

 

De asemenea, printre promisiunile lansate în campania electorală se mai numără salarii minime de 1.750 de lei, din 2020, pensie minimă de 640 de lei, la anul și ajutor consistent pentru familiile nevoiaşe – acestea sunt planurile de guvernare ale PSD, prezentate de Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea afirma, într-un interviu, că a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi i-a cerut acestuia să analizeze posibilitatea amânării pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual.

 

"Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru ca noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat in timpul campaniei electorale si in acest sens i-am solicitat sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar in acelasi timp pastrarea actualei cote de 20% in 2017 deoarece  consideram ca reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului in acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor", spune Dragnea, intr-un interviu pentru stiripesurse.ro.


Premierul Dacian Cioloş a vorbit la telefon, marţi dimineaţă, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la anumite reglementări legislative cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar şi posibilitatea ca Guvernul să proroge anumite prevederi din Codul Fiscal, prim-ministrul arătând că va ţine cont de această dorinţă de a nu pune presiune pe bugetul de anul viitor, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform News.ro.

 

Liviu Iolu a declarat, marţi, că premierul Dacian Cioloş a avut o convorbire telefonică cu preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. Subiectele discutate au fost legate de salariului minim pentru 2017.

 

”Premierul va ţine cont de dorinţa de a nu pune presiune pe bugetul de anul viitor”, a afirmat Liviu Iolu.

 

De asemenea, Dragnea i-a solicitat premierului să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal, Iolu precizând că premierul Dacian Cioloş ”va proroga aceste termene pentru că principiile acestui guvern - predictibilitate si responsabilitate - rămân valabile până la finalul mandatului”. 

 

Liviu Dragnea se pronunţa, de asemenea, împotriva reducerii accizelor la carburanţi şi a eliminării taxei pe construcţii speciale, aşa zisa taxa pe stâlp.

 

Ce spune Dragnea despre reducerea accizelor, conform HotNews.ro:

 

De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompa este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei risca să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final. După ce vom rezolva această situaţie împreună cu Consiliul Concurenţei vom reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018 conform Programului nostru de Guvernare. 

 

Ce spune Dragnea despre taxa pe stâlp

 

Un alt punct al discuţiei a fost legat de taxa pe construcţii speciale care va trebui eliminată atunci când marile companii din România vor înţelege că profiturile obţinute în România trebuie plătite aici - mă refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte măsuri care vor fi aprobate astfel încât companiile să verse impozitele în România dacă ele se realizează aici.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22