După acuzațiile de corupție de la Administrația Spitalelor, viceprimarul USR al PMB, demisionează

Redactia | 22.09.2023

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat vineri că își dă demisia din funcția de viceprimar al Bucureștiului, adăugând că rămâne alături de USR și de bucureșteni ca „simplu cetățean”.

Pe aceeași temă

Anunțul vine după scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor (ASSMB), unde un director numit de Tomescu, Cristian Plută, a fost arestat de DNA.

„Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi”, a scris Tomescu pe Facebook.

„Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș”, a adăugat el.

Pe 8 martie 2022, viceprimarul Horia Tomescu, care are în atribuții ASSMB, l-a numit director interimar al ASSMB pe Cristian Plută. Numirea a fost făcută după demisia fostului director, numit de administrația Firea. Pe 24 aprilie 2023, Plută a fost retrogadat în funcția de director general adjunct, în locul său fiind numită director general Oana Sivache, care până atunci a ocupat funcția de director general adjunct.

Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, percepea de la firmele de construcții cărora le atribuia contractele de reparații la spitale un comision de 5% din valoarea contractelor, el propunându-i directoarei generale a instituției, Oana Sivache, să împartă banii din mită. De altfel, Plută i-ar fi dus directoarei, cu maşina instituţiei, o cutie de carton în care se aflau o parte din banii primiți pentru favorizarea unei firme.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22