După înfrângerea lui Mircea Dumitru la Senatul UB, și Marian Preda pierde primul tur la rectorat

Dora Vulcan | 05.12.2019

Istoricul Laurențiu Vlad, fost președinte al Institutului de Studii Conservatoare, atribuit lui Dan Voiculescu, a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de rector al Universității București.

Pe aceeași temă

Laurențiu Vlad l-a înfrânt pe sociologul Marian Preda, fostul președinte al Senatului Universității București, care a obținut cu 11 voturi mai puțin.

Vlad este prorector al Universității din anul 2016 și a fost decan al Facultății de Științe Politice al Universității București între 2010 și 2016, când a fost ales prorector. El a fost secretar de stat al lui Mircea Dumitru cât a fost acesta ministru al Educației în guvernul Cioloș, potrivit fișei postate pe site-ul Universității București.

Actualul rector al Universității este Mircea Dumitru, căruia i se încheie al doilea mandat și care a pierdut alegerile de luna trecută pentru șefia Senatului Universității în fața lui Paul Buglea, decanul de la Drept. Fost președinte al Senatului a fost chiar Marian Preda, candidatul învins miercuri de Laurențiu Vlad pentru funcția de rector.

Înainte de alegerile pentru șefia Senatului UB se vorbea despre o rocadă Dumitru-Preda, fiecare urmând să preia, prin alegeri, funcția celuilalt după câte două mandate la șefia celor două foruri.

Marian Preda este fostul președinte al Fundației Mișcarea Populară, pe bazele căreia s-a fondat Partidul Mișcarea Populară.

Vlad a fost între 2006 și 2007 director executiv şi secretar ştiinţific al Institutului de Studii Politice Conservatoare din Bucureşti, potrivit CV-ului său.

Institutul îi este atribuit lui Dan Voiculescu, și este unul din semnatarii scrisorii de susținere a guvernului Ponta, din 2012. “Una dintre principalele directii ale institutului este recuperarea doctrinara, in conditiile in care doctrina conservatoare nu si-a gasit locul, dupa 1990, pe esichierul politic“, declara în 2006 Laurențiu Vlad, ca președinte al Institutului de Studii Politice Conservatoare (ISPC) fondat de Dan Voiculescu, relata Jurnalul, citat de G4Media.ro.

“Având în vedere faptul că niciun candidat nu a întrunit numărul minim de voturi de 514 (reprezentând 50% plus 1 din numărul de voturi exprimate), va avea loc turul II de alegeri în data de 11.12.2019”, scrie Universitatea din București pe pagina sa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22