Mircea Dumitru învins la șefia Senatului UB de prodecanul de la Drept, Paul Buglea

Dora Vulcan | 20.11.2019

Claudiu Paul Buglea, prodecanul Facultății de Drept din București este noul președinte al Senatului Universității București, după ce l-a învins cu opt voturi pe Mircea Dumitru, actualul rector al UB .

Pe aceeași temă

Prin victoria sa, Buglea, al cărui mandat durează până în 2023, ar fi dejucat rocada pe care Marian Preda și MIrcea Dumitru ar fi intenționat să o facă: Preda, al cărui mandat la șefia Senatului tocmai s-a încheiat, intenționând să candideze pentru postul de rector, pe care Mircea Dumitru îl eliberează în decembrie, după două mandate, scrie Edupedu.

Dacă în primul tur, care a avut loc tot miercuri, diferența dintre Paul Buglea și Mircea Dumitru a fost de doar două voturi (47 la 45 cu trei anulate), în turul doi diferența a devenit semnificativă, Paul Buglea fiind ales cu 49 de voturi, față de cele 41 obținute de Mircea Dumitru, două voturi fiind anulate, scrie sursa citată care concluzionează că votul ar fi fost astfel unul mai ales îndreptat împotriva lui Mircea Dumitru.

Paul Buglea va fi președinte al Senatului până în 2023.

Tot miercuri au fost aleși și vicepreședinții Senatului Universității București: Dan Oancea - de la Facultatea de Drept și Carmen Chifiriuc - de la Facultatea de Biologie.

Claudiu Paul Buglea, 45 de ani, absolvent, în 1996, al Facultății de Drept din București, a trecut la catedră în același an în care a absolvit facultatea, unde este conferențiar universitar și prodecan de 12 ani. El predă Drept comercial internațional și Drept internațional privat. Este de opt ani membru al Senatului universitar, avocat în Baroul București și arbitru la Curtea de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

În documentul de candidatură spune că activitatea sa de prodecan s-a concentrat pe ”soluționarea problemelor studențești, dar și pe reprezentarea Facultății de Drept în numeroase foruri și reuniuni”.

Buglea și-a luat în 2005 doctoratul în științe juridice la ASE, cu teza “Solutionarea litigiilor dintre state si comercianti de alta nationalitate”, sub coordonarea profesoarei Brândușa Ștefănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22