Elena Udrea: Eu nu accept să merg la puşcărie; bătălia este pe viaţă şi pe moarte

E.b. | 28.03.2017

Elena Udrea a declarat marţi seara, la România TV, că sentinţa din dosarul Gala Bute nu este o nedreptate, ci un abuz şi o "mascaradă".

Pe aceeași temă

 

 

Elena Udrea a declarat marţi seara, la România TV, că sentinţa din dosarul Gala Bute nu este o nedreptate, ci un abuz şi o "mascaradă". 

 

Elena Udrea, condamnată marţi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, a declarat la România TV, conform HotNews.ro, ca decizia instanţei este un abuz şi că nu acceptămeargă la închisoare

 

"Eu nu accept sa merg la puşcarie având în vedere că aceste acuzaţii nu sunt probate cu nimic, sunt minciuni sfrunate", a spus Udrea.

 

"Bătălia este pe viaţă şi pe moarte", a mai afirmat Udrea la România TV, reclamând faptul că inculpaţii din dosar care au dat declaraţii împotriva ei "nu au luat cu închisoare sau au primit pedepse derizorii".


Udrea susţine că banii care i se impută în acest dosar reprezintă toate sumele menţionate în dosarul Gala Bute, şi anume contravaloarea promovării României prin acest meci.


Eu nu spun că sentinţa este o nedreptate, sentinţa este un abuz. Cred că dacă nu ar fi făcut această mascaradă de doi ani de zile, care se numeşte procesul Gala Bute, se putea da aceeaşi sentinţă, cu aceeaşi condamnare încă din aprilie sau din februarie 2015. Au fost audiaţi timp de doi ani de zile 67 de martori, niciunul din aceşti martori nu numai că nu mă acuză cu ceva, dimpotrivă, toţi contrazic declaraţiile celor doi denunţători din dosar, Topoliceanu şi Anastasia”, a precizat Elena Udrea, la România TV, citată de News.ro.


Fostul ministru a mai spus că inculpaţii din dosar care au dat declaraţii împotriva sa au primit condamnări cu suspendare, iar restul, cu executare.

 

„Cu toate acestea, s-a pronunţat această sentinţă care mie îmi arată că patru săptămâni nu au fost în niciun caz pentru a se citi dosarul, nu au fost în niciun caz pentru a se citi concluziile mele scrise care au avut şi ele vreo 70 de pagini. Patru săptămâni probabil au fost ca în puzzle-ul acesta al persoanelor inculpate şi al pedepselor să se facă o aşezare, cum să aşezi turnătorii, cum să le dai cu suspendare. Toţi cei care au dat declaraţii împotriva mea au primit cu suspendare sau pedepse derizorii, cei care nu au fost de acord să dea declaraţii împotriva mea au primit cu executare”, a completat ea.

 

Udrea a susţinut că banii care i se impută în acest dosar sunt toate sumele pomenite în dosarul Gala Bute, contravaloarea promovării României în meciul Gala Bute.

 

Domnul Bute nu a primit niciun ban în meciul acela, a boxat degeaba? Adversarul lui Bute nu a primit niciun ban? Toată suma, toată contravaloarea promovării României, brand-ul României în cadrul galei de box”, a conchis Elena Udrea. 

 

 

**********************

 

 

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare,

 

Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22