ELENA UDREA: Imi asum TOTAL declaratiile. Cand am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat PANICA

A. C | 31.01.2015

Pe aceeași temă

 

Elena Udrea a comentat astăzi, pe pagina sa de Facebook, reacțiile apărute după interviul în care îl acuză pe Florin Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și că i-ar fi cerut fostului sau soț, Dorin Cocos, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că"s-a creat panică" pentru că a "acuzat un general de serviciu secret", iar "această reacție arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presa etc.", arată HotnewsElena Udrea a afirmat, vineri, că a depus un denunț la DNA împotriva directorului interimar al SRI, Florian Coldea. Udrea îl acuză pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține ca banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului sau, Alin Cocoș.

 

Într-un mesaj postat astăzi pe rețeau de socializare Facebook, Udrea a comentat reacțiile la declarațiile sale:"Am văzut reacțiile și poziționările unor comentatori publici, dar și ale unor "acoperiți din presă" după afirmațiile (pe care mi le asum total) pe care le-am făcut în interviul de la Hotnews.
 


Vreau să fac trei comentarii scurte:

 

1. De regulă, când apare un denunț împotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, justiția să cerceteze. Când au apărut dezvaluiri despre Florian Coldea (șeful SRI), unii m-au atacat pe mine și au încercat să îl declare deja nevinovat, înainte de orice acțiune a justiției.

 

2. Putem acuza un parlamentar, un ministru, un Prim-Ministru sau chiar un Președinte fără probleme. Dar, când am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panică! Această reacție arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presa etc.

 

3. Justiția va fi cea care va dovedi dacă denunțul meu va fi confirmat de dovezi. Eu am spus ce știu și voi dezvolta afirmațiile din denunțul penal în fața anchetatorilor.

 

 Personal, mă aștept la absolut orice, înscenări, "dezvăluiri", fotografii etc., pentru că acum vor dori și mai mult să-mi inchidă gura. Important este să fim conștienți de pericolul uriaș al acestui moment: puterea totală în mana unui om despre care nu se știe mai nimic în spatiul public, dar care deține secretele tuturor.


Daca vă amintiți, în ultima emisiune din campanie, Mădalina Pușcalau m-a întrebat dacă voi face ceva cu lucrurile pe care le știu. Am răspuns atunci că "cel mai probabil da, pentru că am un pronunțat spirit de sacrificiu". Stiam că voi spune...Vă recomand mai ales prima parte a emisiunii de la B1Tv de atunci.".

 

Referința la agenții acoperiți din presă privește declarația fostului director general al SRI, George Maior, care a confirmat existența unor astfel de persoane.


Elena Udrea, fostul sef al PMP, s-a prezentat pe 30 ianuarie 2015 la Secția 2 de poliție din Capitală, fiind obligată să facă asta de controlul judiciar impus de procurorii DNA în dosarul în care este cercetată. Elena Udrea a ieșit după mai puțin de jumătate de oră din secție.

 

Polițiștii au stabilit programul de supraveghere pentru perioada în care ea se află sub control judiciar, timp de 60 de zile. Ea va trebui să se prezinte la poliție de două ori pe saptămână, marțea și vinerea, de la ora 11:00. De asemenea, Elena Udrea va trebui să se prezinte ori de câte ori o vor invita polițiștii, nu numai în timpul programului stabilit, ci și în afara lui.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22