Elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol nu a avut probleme tehnice

P.c. | 25.12.2014

Pe aceeași temă

Conform unui raport elaborat de specialistii de la Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, in urma verificarii aeronavelor si a zborurilor tehnice efectuate, elicopterul SMURD prabusit in lacul Suitghiol nu a avut probleme tehnice. In consecinta, oficialii Ministerului de Interne au decis, duminica, reluarea misiunilor medicale cu elicopetere SMURD in 6 din cele 7 centre echipate astfel din tara, relateaza ziare.com
 
 
"Ca urmare a activitatilor de investigatii preliminare ale accidentului aviatic produs in data de 15.12.2014 efectuate de reprezentantii fabricantilor Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, a rezultat ca nu exista indicii care sa suspecteze vreo cauza tehnica generatoare sau contributoare la producerea accidentului si din punct de vedere tehnic nu exista motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne.
 
 
Singurul centru in care astfel de misiuni nu vor fi reluate este cel de la Constanta. "Baza din Constanta urmeaza sa fie reoperationalizata in cursul lunii ianuarie. Trebuie facuta realocare de elicopter, de personal medical, de pilot. Va fi deservita insa de bazele dim Bucuresti si Galati", a explicat, la B1 Tv, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.
 
 
 
 
Acesta a dezvaluit ca joi dimineata a avut loc deja o operatiune de salvare cu un elicopter SMURD chiar in judetul Constanta, pacientul fiind o fetita de 1 an si 3 luni cu insuficienta renala cronica. Aceasta a fost transportata de urgenta la Spitalul Marie Curie din Capitala cu o aeronava a SMURD Bucuresti.
 
Ancheta in cazul elicopterului prabusit in lacul Suitghiol pe 15 decembrie continua insa, pentru a se stabili cauzele care au dus la aceasta tragedie.
 
 
La bordul elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani.
 
 
Toate cele patru persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii elicopterului, iar operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca, daca va fi gasit raspunzator in cazul accidentului de elicopter, va demisiona din functie.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22