Este oficial: fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu va candida la Primăria Capitalei

Dora Vulcan | 30.03.2018

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii în Cabinetul lui Dacian Cioloş şi unul dintre membrii fondatori ai noului partid Mişcarea România Împreună, a anunţat vineri că va candida la Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2020.

Pe aceeași temă

 

 

 

Fostul ministru tehnocrat, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că va candida la alegerile locale din 2020, în cursa pentru Primăria Capitalei. “Da, în momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”, i-a răspuns Vlad Voiculescu lui Răzvan Exarhu în emisiunea „Morning Glory”, citat de Adevărul. 

 

Fostul ministru al Sănătăţii, 35 de ani, a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

 

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii.

 

El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

 

La Viena a locuit timp de 14 ani unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar.

 

Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. 

 

 

Background

 

  • Dacian Cioloș și-a lansat la apă noul partid „Mișcarea România Împreună”

 

 

Fostul premier Dacian Cioloș a depus la Tribunalul București actele de înființare a unui nou partid „Mișcarea România Împreună”. Printre membrii fondatori se numără Dragoş Pîslaru, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Valeriu Nicolae şi Liviu Iolu.

 

Dacian Cioloș a declarat cu acest prilej că la un an de zile după ce înființase mișcarea civică a dorit să-și asume o organizație politică.

 

„Criza cea mai mare a societăţii e cea a valorilor. Oamenii nu mai au repere şi nu mai au încredere. Trăim momente de divizare. Din punctul nostru de vedere, acest proiect politic nu doar că trebuie să aibă la bază nişte valori pe care să construim soluţii. Obiectivul nostru este ca până la momentul efectiv al lansării să adăugăm şi soluţiile pe care le propunem pe teme mari”, a spus Dacian Cioloş, conform adevarul.ro.

 

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a dezvăluit scopul noului partid, anunţând că acesta ar putea să fie mesajul «Rămâneţi în ţară, putem să construim împreună».

 

„Eu nu mi-am propus niciodată să fiu politician, dar mă gândeam că ar trebui undeva pe la 40 de ani să fiu în serviciul public. Motivul principal pentru acre fac pasul ăsta e un soi de enervare. Cred că principalul nostru obiectiv este să spunem «Rămâneţi în ţară, putem să construim împreună». Cred că fiecare generaţie are misiunea ei, iar asta este misiunea pe care o are generaţia noastră. Mesajul principal este, astăzi, «Veniţi alături de noi, pentru că numai împreună putem reuşi»”, a spus Voiculescu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22