Eugen Teodorovici anunta renuntarea definitiva la impozitarea bacsisului. Victor Ponta: E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari

T.d. | 18.05.2015

Pe aceeași temă

“E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari”, a spus Victor Ponta cu privire la impozitarea bacsisului. Luni, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat ca a fost luata decizia renuntarii “definitive” la taxa dupa o noua consultare cu reprezentantii industriilor de profil.

Premierul a anuntat luni ca ministrul Teodorovici urmeaza sa aduca modificari, in sedinta de Guvern de miercuri, in ce priveste impozitarea bacsisului, potrivit HotNews.

"E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari. Daca in practica se gaseste o solutie mai simpla, sunt gata sa o repar. Daca e ceva ce merge prost, vreau sa repar", a subliniat Ponta.

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finantelor dadea exemplu o calatorie cu taxiul, la finalul careia trebuia clientul trebuia sa primeasca doua bonuri: unul pentru distanta parcursa si unul pentru bacsisul dat taximetristului.

Acum, Executivul isi recunoaste greseala facuta.

Eugen Teodorovici a spus luni ca a fost luata decizia renuntarii “definitive” la aceasta noua taxa. Decizia vine dupa consultari cu reprezentantii industriilor de profil.

Am organizat o noua consultare, la sfarsitul saptamanii trecute, si am incercat sa gasim impreuna solutii alternative care sa lucreze in beneficiul ambelor parti. Concluzia intalnirii a fost aceea de a renunta la taxa, am decis sa renuntam definitiv la aceasta masura”, a spus Teodorovici.

Potrivit ministrului Finantelor, masura a fost luata in contextul controalelor ANAF.

“Mai exact, atunci cand inspectorii fiscali gaseau in casele de marcat diferente de bani nefiscalizati. Intreaga piata era nemultumita de inchiderea firmelor, asa ca, la cerere, am optat pentru aceasta solutie”, a mai aratat Teodorovici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22