Eurodeputații i-au respins candidatura lui Viorel Ștefan la Curtea Europeană de Conturi

Laurentiu Gheorghe | 08.04.2019

Comisia de control bugetar a Parlamentului European l-a respins pe Viorel Ștefan, propunerea guvernului pentru a fi membru al Curții Europene de Conturi, anunță europarlamentarul PNL Siegrfried Mureșan.

Pe aceeași temă

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi, a anunțat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan. Este vorba de Viorel Ștefan, viceprim-ministru fără portofoliu.

Viorel Ștefan este viceprim-ministru fără portofoliu, fost ministru de finanțe în guvernul Grindeanu.

„A avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE”, spune Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar”, a precizat europarlamentarul liberal.

„Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre”, mai arată Siegfried Mureșan.

Ulterior, intr-un comunicat oficial se arata ca cei din Comisia CONT au sustinut-o pe Ivana Maletic, candidatul Croatiei, dar l-au respins pe Stefan, candidatul Romaniei.

"Eurodeputatii au respins candidatura lui Viorel Stefan, membru al Parlamentului Romaniei, cu 8 la 12 voturi. In timpul audierii, mai multi eurodeputati au vorbit de rolul sau in slabirea luptei anticoruptie in tara sa.

In acelasi timp, si-au aratat sustinerea pentru candidata Ivana Maletic cu 11 la 8 voturi si 2 abtineri. Ca membru in Parlamentul European, Malettic e membru si in Comisia economica si de afaceri monetare. Inainte de a intra in PE in 2013, ea a detinut numerase functii in administratia croata. Are un master in contabilitate, audit si finante si un altul in economie si afaceri", se arata in comunicatul Parlamentului European.

Viorel Ștefan și-a mai dorit să fie președinte al ASF, însă candidatura sa nu a fost acceptată de Liviu Dragnea.

Dupa votul in Comisia CONT, acum votul decisiv il va avea plenul care se va reuni saptamana viitoare la Strasbourg.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22