Europa a dat dovada de o mare naivitate cand a acceptat Grecia in zona euro, considera vicecancelarul german Sigmar Gabriel

T.d. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Europenii au dat dovada de o mare naivitate cand au acceptat Grecia in zona euro, crede vicecancelarul german si ministrul Economiei Sigmar Gabriel.

Afirmatia sa a fost facuta in cadrul unui interviu acordat saptamanalului “Stern”, potrivit EFE, citata de Agerpres.

Din perspectiva actuala, admiterea Greciei in zona euro s-a realizat intr-o maniera foarte naiva”, a spus Sigmar Gabriel, subliniind atitudinea pasiva pe care Europa a avut-o atunci cand economia elena se scufunda in criza.

Din punctul sau de vedere, oficialul german a tras si o lectie din aceasta poveste: “niciodata de acum incolo nu mai trebuie inchisi ochii cand o tara nu respecta regulile jocului in Europa”.

In acest sens, arata Sigmar Gabriel, nu e vorba doar de probleme economice. El a adus in discutie si chestiunea Ungariei, care pune la indoiala regulile democratice de pe continent, sau problematica minoritatii rrome.

In interviul acordat publicatiei citate, vicecancelarul german a lansat critici severe la adresa premierului elen Alexis Tsipras, despre care arata ca a incercat “sa calce in picioare toata zona euro”, fara a lua seama de efectele produse asupra propriului popor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22