Europa spera la un miracol in ce priveste Grecia: Situatia e dificila, timpul e scurt

T.d. | 16.06.2015

Pe aceeași temă

Europa spera la un miracol in ce priveste un rezultat bun in negocierile dintre Grecia si creditorii internationali. Premierul finlandez a tras un semnal de alarma, marti, in conditiile in care discutiile privind situatia Atenei se indreapta spre un blocaj. “Situatia e una dificila, iar timpul e scurt”, a spus Juha Sipila.

"S-ar putea spune ca va fi nevoie de un miracol pentru ca problemele sa fie rezolvate saptamana viitoare... Dar asta speram cu totii", a spus premierul finlandez, potrivit Reuters, citat de Ziare.com.

Ieri, un comisar european a atras atentia ca Uniunea Europeana trebuie sa aiba in vedere declansarea “starii de urgenta” in eventualitatea intrarii Greciei in incapacitate de plata.

CITESTE SI: Bloomberg: Trei scenarii posibile in cazul Greciei: Acceptarea austeritatii, ramanerea formala in zona euro si catastrofa falimentului

In conditiile in care negocierile dintre Atena si creditorii internationali – Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International – au intrat intr-un nou blocaj, comisarul UE pentru Economie si Societate Digicata, Guenther Oettinger, a atras atentia asupra unui scenariu-limita.

"Trebuie să elaborăm un plan de urgenţă pentru că Grecia ar urma să ajungă într-o stare de urgenţă", a spus Guenther Oettinger, citat de Reuters

Duminica, vicecancelarul german a atras atentia ca timpul curge in defavoarea Greciei.

Intr-un editorial publicat in revista Bild, Sigmar Gabriel a subliniat ca Berlinul nu vrea ruperea zonei euro, dar a precizat ca timpul trece iar Atena nu este favorizata de aceasta situatie. Europenii incep sa-si piarda rabdarea, a punctat Gabriel.

Totusi, la Atena lucrurile sunt vazute diferit. Intr-un discurs in Parlament, premierul Alexis Tsipras a dat vina pe creditorii internationali pentru esecul negocierilor.

"Creditorii vor sa umileasca Grecia", a spus Tsipras, care a dat asigurari ca Executivul va munci in continuare la gasirea unor masuri care sa scape Grecia de austeritate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22