Femeia care a atacat OUG 14, condamnată pentru abuz în serviciu: «18 dosare civile; 46 penale»

E.b. | 16.02.2017

Luiza Căzănescu, femeia care a atacat OUG 14 la Curtea de Apel București, i-a cerut ministrului Justiţiei, în 30 ianuarie, „să fie bărbat de stat şi să promoveze ordonanţele de urgenţă”. tot atunci, ea susţinea: „Eu am avut 18 dosare civile şi 46 penale şi mi s-au înscenat numai mizerii”.

Pe aceeași temă

 

 

Ordonanța de Urgență nr. 14, care a abrogat controversata OUG nr. 13 de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, a fost atacată la Curtea de Apel București. Au fost depuse două sesizări, prin care se cere suspendarea și anularea OUG nr. 14, implicit a efectelor ei.

 

Una dintre sesizări a fost făcută de Luiza Căzănescu, acuzată de complicitate la abuz în serviciu și condamnată în prima instanță la trei ani și două luni de închisoare.

 

Demersul a fost făcut pe 10 februarie, iar dosarul se află la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

 

Luiza Căzănescu a participat la dezbaterile organizate la ministerul Justiţiei pe marginea ordonanţei de modificare a codului penal.

 

Iată intervenţia sa de atunci:

 

„Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie, să vă gândiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi şi li s-au înscenat dosare. Justiţia nu este în totalitate corectă şi sunt şi judecători şi procurori corecţi, sunt, am întâlnit. Sunt însă şi judecători şi procurori corupţi, eu am întâlnit. Să promovaţi aceste Ordonanţe de urgenţă apoi să avem şi amnistie, să vă gândiţi la populaţie, la oamenii în vârstă. Eu ştiu ce vorbesc. Eu am avut 18 dosare civile şi 46 penale şi mi s-au înscenat numai mizerii. Eu vorbesc concret. Vă rog să aveţi curajul să luptaţi împotriva securităţii care a invadat toate organismele de stat. I-au scos pe copiii aştia în stradă. Eu am un magazin şi vorbesc cu studenţii care au ieşit în stradă şi majoritatea au recunoscut că au fost plătiţi”, conform Digi24.ro.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22