Firea: construim școli, străzi, spitale, dar românii nu se întorc în țară din cauza tensiunilor din societate. Vinovat: Iohannis

Dora Vulcan | 09.05.2018

Gabriela Firea crede că românii plecați în străinătate se vor gândi de două ori dacă să se întoarcă în țară din cauza tensiunilor din societate, deși văd că se construiesc şcoli, străzi și spitale. Mesajul era o trimitere la Klaus Iohannis care a criticat guvernarea PSD.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleşi sau numiţi, avem o răspundere şi cred că, dacă ne facem fiecare în parte datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă românii din afara graniţelor vor observa că în ţară, chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem mai multe şcoli, mai multe străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor.

 

Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţă pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri.

 

Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj românilor din afara ţării.

 

Prin civilizaţia limbajului, prin decenţa cu care ne exprimăm şi prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situaţie un avantaj propriu sau permanent să criticăm şi să scoatem la tablă pe ceilalţi care muncesc. Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi preţuim, că ne gândim la ei şi muncim. Şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim cât mai constructivi”, a spus Gabriela Firea, citată de Adevărul. 

 

Discursul primarului general a fost susținut miercuri, la guvern, la evenimentul de lansare a Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”,

 

Preşedintele Klaus Iohannis a spus luni seară că Guvernul PSD nu reuşeşte în niciun chip să transforme creşterea economică în creşterea veniturilor, că românii plătesc preţuri mai mari la aproape tot, deşi PSD nu realizează nici şcoli, nici autostrăzi, nici spitale şi că este prima dată în ultimii nouă ani când veniturile fiscale au scăzut faţă de anul anterior.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22